Σπαγγέτι με τόνο στο Αμάλφι. Ψαρόσουπα στην Καλαβρία.

Σήμερα μαγειρική και όχι κάτι δύσκολο αλλά κάτι απλό και light σχετικά αφού έχει να κάνει με ψάρι. Σπαγγέτι με τόνο και ρόκα στο Αμάλφι. Το σπαγγέτι είναι κάτι που οι Έλληνες αγαπάνε και έχει αποδειχθεί από το γεγονός πως τρώγεται σε όλες τις περιοχές της χώρας μας σε διάφορες παραλλαγές. Το ζυμαρικό όμως έχει και ένα άλλο ατού, είναι γρήγορο στην παρασκευή του, τα παιδιά το λατρεύουν και τους χορταίνει όλους.

rdeco_Gennaro_Contaldo_italian-bakery-2

Υπάρχει ένας μέγα-σεφ ο Gennaro Contaldo που είναι Ιταλός και από όσο ξέρω σχετίζεται με τον Jamie Oliver και θα σου πω πως και γιατί. Ο τύπος είναι ένας πολύ γλυκός κύριος σε εμφάνιση, παραδοσιακή Ιταλική φυσιογνωμία θα την έλεγα με αυτό το ταπεραμέντο και το μπρίο που αγαπάμε στους Ιταλούς, εεε; Το βίντεο που ακολουθεί όχι μόνο σου δείχνει πως φτιάχνεται μια υπέροχη μακαρονάδα με τόνο και ρόκα -βγαίνει θεϊκή πίστεψε με- αλλά σου δείχνει πως μαγειρεύεται μέσα σε μια κουζίνα που θα σου τρέξουν τα σάλια στο απίθανο μέρος Αμάλφι στην Ιταλία.

O τύπος αυτός που λες συμμετέχει σε μια σειρά του BBC την Two Greedy Italian που είναι ένα οδοιπορικό στην Ιταλία και στο φαγητό της. Μαγειρεύουν, γελάνε, σπάνε πλάκα γενικά και περνάνε φίνα και αυτό φαίνεται.

rdeco_Gennaro_Contaldo_Antonio_Carluccio 3

Οι Two Greedy Italian είναι ο Gennaro Contaldo και ο Antonio Carluccio. Σου δίνω εδώ ένα επεισόδιο της σειράς που είναι στην ουσία ντοκιμαντέρ γυρισμένο στην Καλαβρία! Είναι δύο φάτσες που μοιάζουν μαφιόζικες, αστείες και ο Αλ Καπόνε ακόμη θα τους λάτρευε είμαι σίγουρη.

Ο Antonio Carluccio που θεωρείται ο “νονός” της Ιταλικής κουζίνας στην Αγγλία, πέθανε πριν λίγες μέρες σε ηλικία 80 ετών. Είχε γράψει 22 βιβλία μαγειρικής και συμμετείχε σε πολλές εκπομπές μαγειρικής. Το 1981 άνοιξε το εστιατόριο του στο Λονδίνο και πήρε αμέριστη υποστήριξη από τον Πρίγκηπα της Ουαλίας και τον Έλτον Τζον. Από εκεί ξεκίνησε ο Jamie Oliver, από το εστιατόριο Neal Street Restaurant.

rdeco_Gennaro_Contaldo_Antonio_Carluccio

Δες το βίντεο με το ταξίδι στην Καλαβρία, περιέχει και μια φοβερή συνταγή ψαρόσουπας. Περνάνε από διάφορα χωριά και θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια τα φτωχικά, όπως ήταν και της Ελλάδας τα χρόνια εκείνα άλλωστε. Μιλάνε για την παιδική παχυσαρκία που προέρχεται από την καθιστική ζωή και από τα σνακ που καταναλώνουν τα παιδιά στα σχολεία, όταν βλέπουν έντρομοι τους αυτόματους πωλητές σνακ που υπάρχουν σε κάθε σχολικό κτήριο. Μαγειρεύουν εκπληκτικό κέικ, μιλάνε για τον Πυθαγόρα και γνωρίζουν τον 12χρονο Τζόσουα που έγραψε βιβλίο μαγειρικής. Τέλος επισκέπτονται ένα σπίτι που ένας παπάς μαθαίνει στα παιδιά να μαγειρεύουν για να μη νιώθουν μοναξιά όταν οι μητέρες τους δουλεύουν. Mια σειρά ύμνος για την Ιταλική κουζίνα και την Ιταλία. Δες την όλη αν έχεις το χρόνο και μαγέιρεψε το σπαγγέτι με τόνο!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close