Θα πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα πως μου αρέσει να μαγειρεύω. Ουί μον σερί. Βέβαια εκτός των περιπετειών μαγειρικής που μου αρέσουν, αυτό που λατρεύω είναι τα μυστικά των chef. Ένας από αυτούς του βραβευμένους με αστέρια Michelin τύπους, είναι ο απίθανος Heston Blumenthall. Έχει στεφθεί επίσης με το τίτλο του πιο μοριακού μάγειρα γενικώς. Μαγειρεύει με διάφορους τρόπους καθόλου παραδοσιακούς και είναι αυτοδίδακτος. Νιτρογλυκερίνες, χημικές επεξεργασίες και μια ανάλυση της γεύσης και το τρόπο που τη λαμβάνει ο άνθρωπος γενικά. Υπέροχος μον σερί, υπέροχος!
Ο Heston που λες, έχει εκείνο το εστιατόριο που λέγεται Fat Duck, κάπου στην Αγγλία και τελευταία έκανε και μια εκπομπή που δείχνει όλα τα μυστικά της διατροφής στα βασικά στοιχεία.
Ασχολήθηκε με το μοσχάρι, το κοτόπουλο, τα αυγά, το τυρί και τη θεά σοκολάτα. Η εκπομπή λέγεται “How to cook like Heston” και μπορείς να τη βρεις στο You Tube μου. Κάνε κλικ και subscribe. Την έχω σε λίστα που λέγεται Foody.
Ο λόγος βέβαια που σήμερα ασχολούμαστε με τον Heston, είναι η κουζίνα του, αυτή των γυρισμάτων ή αληθινά δική του δε ξέρω, αλλά μια υπέροχη κουζίνα και ένα υπέροχο σπίτι, κάπου δίπλα σε ένα ποτάμι. Ορίστε οι φωτογραφίες αλλά να περάσεις και από το ΥouTube.
Σας φιλώ και σας εύχομαι Καλή Χρονιά και ευτυχισμένο το νέον έτος.