Στη σελίδα “Χτίζω” θα βρεις πολλές πληροφορίες σχετικές με την οικοδομή, τα υλικά αλλά και τη διακόσμηση. Λόγω της υφής του Rdeco φυσικά και έχουμε επικεντρωθεί περισσότερο στο στάδιο από τους σοβάδες και μετά. Θα μάθεις λεπτομέρειες που εύχομαι να είσαι σε φάση που θα σου χρειαστούν και όχι σε φάση που θα αναρωτιέσαι γιατί δεν είχες ανακαλύψει το Rdeco πιο νωρίς. Ότι χρειαστείς είναι συγκεντρωμένο εδώ αλλά και με περισσότερη ανάλυση στα πάνω από 2000 άρθρα του Rdeco. 

“Σε ευχαριστώ που είσαι εδώ και εύχομαι ολόψυχα το Rdeco να σε βοηθήσει και να σου δώσει την έμπνευση που έψαχνες.”

Εύα Τοπαλίδου

H σημασία που έχει το δάπεδο σε ένα οικοδόμημα

Aπό τα πιο σημαντικά σημεία σε ένα οικοδόμημα. Σε επιφάνεια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε τετραγωνικά μετά τους τοίχους στο σύνολο τους. Ίδια επιφάνεια έχει και η οροφή μας με διαφορές εάν υπάρχουν σε εξώστες και στέγαστρα.Κάτω από το δάπεδο περνάνε εγκαταστάσεις θέρμανσης και πολλές φορές ύδρευσης και ηλεκτρισμού για αυτό και θέλει προσοχή η όποια επέμβαση. Η εμφάνιση του μπορεί να αναδείξει ή να καταστρέψει ένα χώρο για αυτό και ανάλογα με το τύπο δαπέδου που διαλέγουμε πρέπει να εξασφαλίζουμε τη σωστή τοποθέτηση του. Κάνε κλικ στη λέξη “δάπεδα” για να μάθεις περισσότερα για το δάπεδο των ονείρων σου.

H σημασία του χρώματος στη ζωή μας και στο σπίτι μας

Μόλις διαβάσεις αυτό ίσως αναρωτηθείς τελικά ποιο είναι το χρώμα σου και γιατί δεν μπορείς να το βρεις τόσο καιρό. Το χρώμα δουλεύει μέσα μας και μας συνδέει με τις πιο δυνατές αναμνήσεις, λένε οι ειδικοί. Για να δημιουργήσουμε μια παλέτα χρωμάτων για ένα χώρο πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πολλούς παράγοντες. Υπάρχουν βέβαια και απλοί τρόποι όπως το να πάρουμε ιδέες από τα ρούχα που φοράμε.  Άλλος τρόπος είναι να εμπνευστούμε από ένα ζωγραφικό έργο ή ένα μοτίβο που έχουμε ήδη στο σπίτι, αλλά ακόμα και από ένα γκραφίτι στους δρόμους της Αθήνας. Κάνε κλικ στη λέξη “ΧΡΩΜΑ” για να μάθεις περισσότερα για το χρώμα των ονείρων σου.

H ταπετσαρία είναι ένα βασικό υλικό διακόσμησης

Η ταπετσαρία θα μπορούσε να ανακυρηχθεί ο βασιλιάς των διακοσμητικών υλικών αφού έχει το άγγιγμα του Μίδα. Με ένα κόστος που ξεκινά από πολύ χαμηλά μπορεί να μεταμορφώσει κυριολεκτικά ένα χώρο ή απλά ένα τοίχο του σπιτιού σου. Για αυτό το λόγο αν κοιτάξεις πίσω στο χρόνο θα τη δεις σε κάθε χώρα, εποχή, στυλ. Η ταπετσαρία είναι τέχνη που ξεκινά από ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται στο ρολό που αγοράζεις και τυπώνεται ακόμα με τον παραδοσιακό τρόπο. Μάθε πως να την επιλέγεις αλλά και πως να υπολογίζεις την ποσότητα που χρειάζεσαι για τις λιγότερες απώλειες. Κάνε κλικ στη λέξη “ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ” για να μάθεις περισσότερα.

Mια κουζίνα θεωρείται η καρδιά του σπιτιού. Πριν φτάσεις στην επιλογή του χρώματος και του στυλ πρέπει να έχεις μια σχεδιαστική πρόταση η οποία θα σου επιτρέψει να φανταστείς την εργονομία που θα σου προσφέρει. Μετά από αυτά έρχεται η ώρα να αποφασίσεις το στυλ και μετά το χρώμα. Από αυτά εξαρτάται και το υλικό κατασκευής και από αυτό εξαρτάται και το κόστος της. Το χρώμα εξαρτάται από το υλικό και από το ύφος όλου του σπιτιού. Κάνε κλικ στη λέξη “ΚΟΥΖΙΝΑ” για να μάθεις περισσότερα.

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος που μεγαλώνει μαζί με σένα το σημαντικότερο άνθρωπο στη ζωή σου. Η υποστήριξη πρέπει να είναι συνεχής και εξελίξιμη και αυτό είναι κάτι που προκύπτει φυσικά από τις απαιτήσεις. Με γνώμονα την άνεση, την αίσθηση ελευθερίας, την εργονομία, τη γαλήνη, το παιχνίδι και τη μάθηση, σχεδιάζεται ένα παιδικό δωμάτιο. Μα πως μπορούν να προβλεφθούν τόσα πράγματα μέσα σε λίγα τετραγωνικά; Κάνε κλικ στη λέξη “ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ” για να μάθεις περισσότερα.

Τα μερεμέτια και τα βαψίματα και ένας καλός μάστορας είναι μια καλή αρχή για έναν καλοφτιαγμένο χώρο. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις κάποια βασικά βήματα για να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα. Τρικς για σωστό μερεμέτισμα, σωστό σπατουλάρισμα, βάψιμο τοίχων ή ντουλαπιών, τρόπους και υλικά, τι πινέλα θα χρησιμοποιήσεις και αν πρέπει να προετοιμάσεις κάτι. Κάνε κλικ στη λέξη “Μερεμέτια-Βαψίματα” για να μάθεις περισσότερα.