Ξανασκάω στα σύντομα να σου δείξω μια κουζίνα Industrial που βρήκα στο Table Tonic και μου αρέσει γιατί:
- είναι ανοξείδωτη
- είναι ασπρόμαυρο το περιβάλλον
- έχει τους ακριβώς σωστούς πίνακες και κορνίζες που θα έπρεπε να έχει
- και το χαλί που σπάει το βαρετό του Industrial και το κάνει Chic ή Industrial Boho.
Κι όλα αυτά πάνω σε ένα ξύλινο δάπεδο…
Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις μια τέτοια κουζίνα; Αν δεν είναι γιατί δεν την βλέπουμε συχνά; Γιατί η Ελληνίδα το θέλει το ξύλο τόσο; Θα απαντήσει κανείς;
Παίρνουμε ιδέες από μια κουζίνα Industrial και τις κάνουμε πράξη ή απλά μας αρέσει να χαζεύουμε στα περιοδικά και μετά αρκούμαστε στα κλασικά; Καταλαβαίνω φυσικά πως τέτοιο σπίτι ούτε εύκολα έχεις και πως η κουζίνα συνήθως είναι μεγαλύτερη και με πιο πολλά ντουλάπια. Όμως ένα τμήμα της, μια μονάδα, ένας όγκος της θα μπορούσε κάλλιστα να αλλάζει ύφος και να ξεπερνά τα δεδομένα της κλασικής μοντέρνας κουζίνας.
Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τα άνω ντουλάπια κουζίνας. Γιατί τα απαιτούμε σε κάθε τοίχο με αποτέλεσμα αυτό το γνωστό που βλέπουμε παντού; Πόσο χώρο χρειαζόμαστε μέχρι να πούμε φτάνει πια; Γιατί δεν υιοθετούμε ένα πιο μίνιμαλ στυλ σε ότι έχει να κάνει με συλλογή πραγμάτων ώστε να μειώνονται τα μαζεμένα πράγματα και όχι να περισσεύουν;