Μαγειρική. Un art με μυστικά.

Τα μαθήματα μαγειρικής με συναρπάζουν. Πάντα ήθελα να χώνομαι σε κουζίνες μεγάλων (ή μικρών) σεφ, για να μαθαίνω τα μυστικά τους. Το έκανα μάλιστα με επιτυχία, κάποια στιγμή που μου δόθηκε η ευκαιρία. Στη συλλογή μου είμαι περήφανη να λέω πως έχω πολλά-πολλά βιβλία μαγειρικής, με πολύτιμο απόκτημα το Larousse Gastronomie, ένα ογκώδες βιβλίο που δεν υπάρχει συνταγή που να μη την έχει ή να μη την αναφέρει. Έτσι, με αυτά τα όπλα που αναφέρω, κατάφερα να μάθω το ντεκουπάζ της μαγειρικής, το ντεκαντάζ, το ζουλιέν και το μπλανσέ. Αυτά όπως καταλαβαίνεις είναι μυστικά που δε στα λένε εύκολα. Βρέθηκε όμως μια στήλη που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, έτσι τυχαία που έπεσα επάνω της. Πρόκειται για το σεφ Δημήτρη Μπάρλο, που μέσω του 4women.gr κάνει μαθήματα μαγειρικής. Προσέξτε. Το θέμα δεν είναι η μακαρονάδα. Το θέμα είναι πως ξεκινάς από το βασικό που είναι να ξέρεις να βράσεις σωστά τα μακαρόνια για να καταλήξεις στη μακαρονάδα.

20121104-211645.jpg

Έτσι λοιπόν αν περάσεις από τα μαθήματα του Κου Μπάρλου, θα βρεις τον κορμό (θα λέγαμε) για μια μακαρονάδα, το βασικό τρόπο παρασκευής (με τρομερή λεπτομέρεια στην περιγραφή) σπιτικού ζωμού (ή μπισκ) και στο κάτω μέρος των μαθημάτων, θα βρεις και το λεξικό των γαλλικών όρων αλλά και την εγκυκλοπαιδική γνώση για την προέλευση των ζυμαρικών ή όποια άλλη πληροφορία θεωρείται ότι ταιριάζει με το συγκεκριμένο μάθημα. Θα μάθεις κι εσύ λοιπόν για το μπλανσάρισμα και άλλα γαλλικά τερτίπια.
Πολύ όμορφη ιδέα γιατί πρέπει να εντρυφείς σε κάθε τι που κάνεις και να μάθεις να το κάνεις σωστά και με μαεστρία. Να γίνεσαι ρομαντικός με κάθε τι που κάνεις, μα σερί!
Φιλάκια,
Εύα.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close