Εξκιούζ μάϊ λάνγκουατζ, αλλά βρίσκω πως ένας μικρός διακοσμητικός άρχοντας είναι ον δε γουέϊ. Μιλάω για τα γράμματα στο τοίχο που φυσικά και δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα, αλλά αλλάζουν στυλ κάθε τόσο και λιγάκι.

Μήπως σου είναι γνωστά δε ξέρω. Πιο παλιά όλα τα γράμματα στο τοίχο ήταν κυρίως επάνω σε ταμπλό ή ζωγραφιστά ή ακόμη και εκείνα τα μαρκίζ τα φωτεινά έχουμε δει που ήταν πιο industrial. Πάνε αυτά τώρα. Φεύγουν και έρχονται τα μικρά χαριτωμένα λεπτεπίλεπτα γράμματα που είναι φυτεμένα επάνω σε ένα μικρό ξύλινο πηχάκι. Φεύγουν επίσης μαζί τους και όλα τα lovable λογάκια που ξεκινάνε με τη λέξη home. Θυμάσαι του τύπου “σε αυτό το σπίτι αγαπάμε…” και άλλες διακοσμητικές δακρύβρεχτες ιστορίες.
Η κοινωνία μας βαδίζει αλλού, σε μια άλλη συνειδητοποίηση, οπότε το χιούμορ κερδίζει έδαφος και αν με ρωτάς, το προτιμούσα πάντα.
Πρέπει να παραδεχτείς πάντως πως είναι πανέμορφα. Τα συγκεκριμένα τα βλέπεις ακόμη λίγο. Δεν έχουν γίνει σούπα δηλαδή. Πωλούνται σε δύο καταστήματα που βρήκα στο Etsy, το Hook and Stem και το Ηοst and Toast. H αγορά τους περιλαμβάνει όλα τα γράμματα σε 3-4 φορές το καθένα για να γράψεις WTF γιου λάϊκ, σε liners διαφόρων μεγεθών από ξύλο.
Φυσικά η αξία της όλης ιστορίας είναι το ΤΙ θα γράψεις στο τοίχο σου. Αυτά που έβαλα εδώ τα βρήκα πανέξυπνα, ως εκ τούτου τα έκανα repost στο Insta μου.
Β’ εναλλακτική που όμως είναι λιγότερο στυλάτη όπως και να το κάνουμε είναι αυτά που τα μπήγεις επάνω στον πίνακα. Δεν είναι όμως καθόλου άσχημα και έχουν κατακλύσει το Internet.
Τα γράμματα στο τοίχο λοιπόν παραμένουν μια όμορφη και έξυπνη διακοσμητική πινελιά όπως και όλοι οι πίνακες-πόστερς με φράσεις. Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να κολλάμε στους τοίχους μας φράσεις που μας χαρακτηρίζουν άραγε; Ποια εσωτερική μας ανάγκη καλύπτεται; Ενδεχομένως να ψοφάμε για αναγνώριση ξέρεις ή της ευφράδειας μας σε επίπεδο logo ή τύπου “εγώ τα είχα πει αυτά”. Πάντως πρόκειται για μια από τις καλύτερες εναλλακτικές για τη διακόσμηση ενός τοίχου.