Πιάτα και ποτήρια όλα από χέρι

Η σημερινή ανάρτηση έχει να κάνει με τα πιάτα και τα ποτήρια μον σερί. Όχι τα δικά σου απαραιτήτως αλλά των εστιατορίων. Βέβαια και τα δικά σου άμα θέλεις και είσαι στα πλαίσια του “πάντα κομψή”. Ο λόγος; Ο λόγος είναι που πολλοί καλλιτέχνες πλέον μπορούν να φτιάχνουν τα δικά τους κεραμικά ή να τυπώνουν επάνω σε τέτοια ή ακόμη και να κατασκευάζουν σερβίτσια από άλλα και διάφορα υλικά. Το άρθρο της Washington post μου το έκανε γνωστό η Angelika που είχα γράψει εδώ και σου έλεγα πως από εκεί αγόρασα το tajin μου. Στη συνέχεια βλέπω και σου μεταδίδω αμέσως το Think Pig που είναι απίστευτο και καταπληκτικό concept σερβίτσιου. Αν ψάξεις κι άλλο θα βρεις πολλά και θα καταλάβεις γιατί οι μοδάτοι ή τελειομανείς εστιατόρες ανά τον πλανήτη λένε bye bye my darling στα λευκά πιάτα.

Αξιόλογοι καλλιτέχνες των κεραμικών ακόμη: Θωμαΐς Κόντου στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη και φυσικά η ελληνική εταιρεία Sophia που περιλαμβάνει συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως η Alexandra, οι We Design που κατασκευάζουν από υπέροχα πιάτα και κούπες με λέξεις Ελληνικές έως αγάλματα σε ποπ χρώματα και κάτι υπέροχες ροζέτες τοίχου, to die for!

rdeco_collaboration-with-alexandra-2-htmldlarge

rdeco_collaboration-with-alexandra-2-htmldlarge

rdeco_collaboration-2-htmldlarge

Πιο παραμυθένια δουλειά κάνει ο Μάκης Σιδέρης που κάπου στο Πόρτο Χέλι φτιάχνει τα δικά του πιάτα με όμορφες ζωγραφιές από μανιτάρια έως καβουράκια και άλλα φαγώσιμα. Μάκης Σίδερης, παραλία Πόρτο Χέλι, για παραγγελίες 27540 51869, makisid@otenet.gr

rdeco_makis sideris plates

H Aλεξάνδρα Σολωμού που ζει στην Αίγινα και εκθέτει εκεί αλλά και στο Μπενάκη.

rdeco_ALEXANDRA-F solomou_aegina

Kαι από κάτω ένα πιάτο της Amber Kendrick ιδιοκτήτρια του Cloud Terre, που φτιάχνει πάντα custom πιάτα για εστιατόρια που θέλουν να ξεχωρίσουν. Οι μεγάλοι σεφ λένε πως το φαγητό τους αξίζει το καλύτερο πιάτο και φυσικά με τόσες εκατοντάδες ανθρώπους να φωτογραφίζουν το φαγητό τους, πως μπορεί αυτό να μην είναι σε ένα καλό πιάτο;

rdeco_plate

rdeco_amber kendrick

Όπως βλέπεις λοιπόν μπορεί να μη σου είπα πως να γίνεις σεφ, θα στο πω κι αυτό, αλλά σου είπα πως να ξεκινήσεις να αλλάζεις το τραπέζι σου. Για το σπίτι είναι πολύ πιο εύκολο αφού στο εστιατόριο μιλάμε για μια δαπάνη αρκετά μεγάλη αν θέλεις να μην ξαναδείς μπροστά σου άσπρο πιάτο. Όχι που δεν είναι αρχοντικό, αλλά το εφέ του δεν το κάνει μον σερί!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close