Update: Μετά από τα σχόλια του κοινού, θεωρώ σωστό και δίκαιο να διορθώσω τον όρο “Βόρεια Κύπρος” ή μάλλον να προσθέσω το “Κατεχόμενη” στο γεωγραφικό προσδιορισμό. Ελπίζω η ονομασία “Κατεχόμενη Βόρεια Κύπρος” να είναι αποδεκτή και τουλάχιστον να αντιπροσωπεύει την ισχύουσα κατάσταση. Δε θέλω και να σας στεναχωρώ άλλωστε.
Θα σε ξεράνω σήμερις. Θα δεις το γνωστό φαντάρο, θα σου πεταχτεί η βάτα από το σοκ και θα ομολογήσεις πως το θέλεις δαιμονισμένα. Ένα σπίτι στη Κύπρο. Στο νησί που έστειλαν τον Οθέλο και ας μην ήθελε. Βέβαια αν το καλοσκεφτείς με τη μαυρίλα που τον έδερνε, μάλλον τη σκούφια του πέταγε για να τον στείλουν…αλλά anyway, στο θέμα μας. Σε ξεκινάω από το τύπου αίθριο ή αυλή όπως θα το λέγαμε. Δες και πάθε. Σε πιάνει από το λαιμό το σπίτι…δε το συζητώ!

Ένας ζωγράφος επέλεξε τη βόρεια Κύπρο, να ζήσει και να ανακαινήσει αυτό το παλιό σπίτι. Όλα τα χρώματα είναι επί τοίχου, φυσικά πηγμέντα της Μεσογείου. Μιλάμε για το μπλε ίντιγκο, το χοντροκόκκινο. Το σπίτι περιλαμβάνει στοιχεία από όλη τη Μεσογειο και έθνικ επιρρόες από Ουζμπεκιστάν, Ινδία, Αίγυπτο. Όλες οι εργασίες έγιναν σιγανά, με την πάροδο του χρόνου και κρατήθηκαν όλα τα παραδοσιακά του στοιχεία. Το δάπεδο έμεινε στην παλιά του τσιμεντοκονία, η οποία χρωματίστηκε με αραιωμένο λάδι και κερί. Οι εργασίες, φυσικά και έγιναν από ντόπιους παραδοσιακούς τεχνίτες.








photos via zeospot
Κάτι άλλο;

























































































