Κοίτα να δεις τι γίνεται που εκεί που δεν το περιμένεις αυτός ο μαγικός κόσμος του Internet σε εκπλήσει, σε κατατροπώνει, σε βγάζει νοκ-άουτ! Αυτό είναι ένα συμπέρασμα που βγαίνει απλά και αυθόρμητα όταν “γνωρίζεις” ανθρώπους μέσα από την οθόνη και μετά τους ψάχνεις, τους γκουγκλάρεις και βλέπεις πως δεν έμειναν εκεί που τους άφησες, αλλά προχώρησαν και συμπλήρωσαν το σκοπό τους ή μεγάλωσαν τη γκάμα τους εν πάση περιπτώσει.
Την αγάπη μου για τη μαγειρική και το ποτό και το ευ ζειν γενικότερα ακόμα κι αν δεν τη ξέρεις ενδεχομένως να την έχεις μυριστεί από κάποια λίγα posts που έχω εδώ και πρόσφατα και στο Rdeco cooks που είναι απλά ένα λεύκωμα συνταγών και προσώπων της μαγειρικής τέχνης. Μάζεψα εκεί συνταγές φαγητών, γλυκών και μεγάλους σεφ με απαραίτητο κριτήριο τα αστέρια τους. Αυτό δεν είναι σπάνιο στην κατηγορία επαγγέλματος που ανήκω και γι’ αυτό θα δεις πολλούς αρχιτέκτονες να παρεκκλίνουν της πορείας τους και να ανοίγουν εστιατόρια, μπαρ, καφέ. Είναι μια περίεργη σχέση και πιστεύω πως οφείλεται σε αυτή την αγάπη για το ευ ζειν που ανάφερα πριν.
Πίσω στο θέμα μας, εγώ που λες διαβάζω ένα blog -ανάμεσα στα άπειρα- που λέγεται Gastronomista. Η αλήθεια είναι πως πάντα κοιτάζω ποιος είναι πίσω από τη συγγραφή αλλά σε αυτή την περίπτωση είχα μάθει απλά το όνομα χωρίς άλλα στοιχεία και αυτό συνέβη γιατί με συνεπήρε τόσο πολύ η ανάγνωση που ξεχάστηκα. Πρόσφατα γυρνώντας εκεί που το είχα αφήσει για να δω ενημερώσεις, θυμήθηκα να κοιτάξω το about. Ήξερα ότι το πρόσωπο που έγραφε για ποτά και κυρίως κοκτέιλ ήταν γυναίκα και για να είμαι ειλικρινής ήταν και ένας λόγος που συνέχιζα να διαβάζω γιατί σπάνια γυναίκες γράφουν για τέτοια θέματα ή μάλλον για θέματα που θεωρούνται αντρικά όπως το ποτό. Τους βαριέμαι λίγο κιόλας άμα πιάνουν τα πολυξερίδικα. Έτσι διαβάζω για την Emily Arden Wells και ω εκ του θαύματος βλέπω πως είναι αρχιτέκτονας!!!
Τέλος, μία από τις πλευρές μου έγινε αυτόματα Emily. H Emily γράφει με το ψευδώνυμο Εmma Emerson, είναι αρχιτέκτονας την ημέρα και τη νύχτα γράφει και πίνει. Μη το πάρεις στραβά! Δεν πίνει για να ξεχνά τον πόνο, πίνει για να δοκιμάσει, να τεστάρει και να γράψει και φυσικά να δώσει την κριτική της σε ένα μάτσο τεράστια περιοδικά που ασχολούνται με το θέμα. Για την Emily και το Gastronomista έχουν γραφτεί πολλά στα Elle magazine, Glamour magazine, Saveur magazine, Coolhunter, Food Republic, New York Times, People, Wallpaper* και σε πολλά ακόμα. Η ίδια αρθρογραφεί επίσης στα Ηuffington Post, Saveur, Gilt Taste etc. To Gastronomista ως blog ήταν φιναλίστ ανάμεσα στα καλύτερα blogs to 2013 και 2014 του Saveur best cocktail blogs και ένα από τα οχτώ καλύτερα booze blogs του Savory το 2014.
What a girl? Ο λόγος που συνέβη αυτό; Η εμμονή της με το θέμα. Διάβασε τόσο και δοκίμασε τόσο που έγινε expert και φυσικά ρώτησε άλλο τόσο να μάθει. Αν ψάξεις περισσότερο θα δεις επίσης πως στα κριτήρια καλής φωτογραφίας βάζεις check, στη σοβαρότητα όσων γράφει-ψάξιμο συνταγών-προσφορά γνώσεων βάζεις πάλι check και όσο για τον τρόπο γραφής; Πάλι και πάλι check. Αυτά κάνουν ένα καλό blog το καλύτερο ή το βοηθούν και το οδηγούν να ξεχωρίσει. Ειδικά αυτή τη στιγμή που το Rdeco έκλεισε τους 8.000 fans στο FB all by itself, χωρίς άλλους συντάκτες, χωρίς βοήθεια γενικότερη ή ειδικότερη και τα analytics του δείχνουν τρελά νούμερα, καταλαβαίνω απόλυτα όλα τα κριτήρια που κάνουν ένα blog να ξεχωρίζει.
Η Emily γράφει για τέχνη, για φαγητό, απίθανες συνταγές κοκτέιλ και αναλύει το ποτό δίνοντας άπειρες χρήσιμες πληροφορίες, ακόμα και για σωστά δώρα που έχουν να κάνουν με το ποτό. Θα σε μάθει πολλά πράγματα αν σε ενδιαφέρει το topic ή θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Γιατί όχι; Να στήσεις ένα πανέμορφο κοκτέιλ μπαρ στο σπίτι σου αυτές τις γιορτές; Να σερβίρεις με χάρη όπως παλιά; Να χαμηλώσεις τα φώτα και να απολαύσεις καλό ποτό και finger food με τους φίλους σου; Σκέψου πόσο όμορφα θα είναι…σκέψου πόσο μπορεί να σου έχει λείψει αυτό; Αλλά και έξω να βγεις, ένας bartender πάντα εκτιμά μια κυρία που ξέρει να επιλέγει και να πίνει σωστά ένα cocktail, που στα σωστά μαγαζιά δε σερβίρεται επίσης με φυστίκια! Αξίζει να διαβάσεις επίσης για το ταξίδι της στην Don Julio.
- H άποψη της για τα μπαρ; Πρέπει να είναι φιλόξενα από πλευράς προσωπικού, να έχουν μια καινοτομία αλλά να σε κάνουν να νιώθεις άνετα σα στο σπίτι σου.
- Τα καλύτερα της bar στο ΝΥ city; Το Daily και το Amor Y Amargo γιατί έχουν εξαιρετικούς bartenders.
- Veggie plate στο Daily & Chick peas και Devilled Eggs στο Amor Y Amargo.
- Πίνει πάντα Negroni στο πρώτο μπαρ και το Dealer’s choise στο δεύτερο.
Όπως κατάλαβες έχεις πολλή δουλειά να κάνεις αν σε ενδιαφέρει το θέμα. Σε αφήνω να ενημερωθείς σοβαρά και σου προτείνω μόνο ελάχιστα από τα νέα μας πανέμορφα στο Rdecoshop.
Λατρεμένο Banquette ή Coffee table €360,80
Υπέροχη Ορντεβριέρα Chateau €51,30
Kομψό Kουτί βιβλίο Αce €11.90