Τα τραπέζια είναι ωραίο πράγμα. Εγώ πάντα είχα έρωτα μαζί τους και ποτέ δεν με αδίκησαν. Ειδικά εκείνα τα τεράστια μοναστηριακά με τις παλιοσανίδες επάνω τους, αυτά ήταν τα καλύτερα. Ξέρω πως πολλοί από εσάς ήθελαν ένα τέτοιο, γι’ αυτό και σας βρήκα πως να το φτιάξετε.
Βέβαια η πρώτη σκέψη ήταν πως να κάνεις μια επιφάνεια της προκοπής, γιατί θεωρητικά τα πόδια μπορούν να είναι οτιδήποτε. Καβαλέτα ξύλινα ή μεταλλικά ακόμα και στο Ikea βρίσκεις παμφθηνα ή στα χρωματοπωλεία. Ένα παλιό τραπέζι σουηδικό αν αφαιρέσεις το καπάκι, τα πόδια του είναι εκπληκτική βάση. Ένα παλιό πεταμένο σιδερένιο τραπέζι ταβέρνας κάνει ακόμα πιο super βάση. Δύο πυθάρια, δύο βαρέλια, σχεδόν όλα γίνονται βάσεις για τραπέζι. Τι κάνεις όμως με το καπάκι;
Όταν είδα αυτό το τραπέζι, αμέσως σκέφτηκα να ράψω τάβλες. Αν ενώσεις τάβλες μεταξύ τους σκέφτηκα, μπορείς. Φυσικά ο έξυπνος και έμπειρος τουρίστας του Internet πρώτα ψάχνει και μετά φτιάχνει. Έτσι πράγματι έγινε και βρήκα μια κοπέλα που έραψε τις τάβλες που είχε και έκανε ένα υπέροχο τραπέζι. Βέβαια εσύ και εγώ μπορούμε ακόμα καλύτερα. A…να μην ξεχάσω. Η κοπέλα που το σκέφτηκε, είναι η Paola Navone, για το σπίτι της, μια μέρα που ήθελε παραπάνω θέσεις. Οκ. Ακόμα καλύτερα, την αγαπώ!

Στο craftzine βρήκα πως έγινε, όχι ότι ήταν και δύσκολο. Πέντε σανίδες, ένα τρυπάνι και βάλε 5άρι να περάσεις και χοντρό κορδόνι (όχι πολύ να στέκονται τα ποτήρια) , κορδόνι της αρεσκείας σου. Χρώμα; Φυσικά μον σερί.