Πόσο κάνουν οι κουρτίνες; Πόσα χρήματα να δώσει κάποιος για αυτές; Υποκειμενική η απάντηση αλλά και εδώ υπάρχει μια λύση αν δεν έχεις έτοιμο το budget στο πορτοφόλι.
Για να μη παρεξηγηθώ να θυμάσαι πως οι κουρτίνες δεν είναι μόνο για εμφάνιση, έχουν και δόσεις μεγάλης χρησιμότητας όλες τις εποχές. Να πως μερικές από τις προφανείς όπως η ιδιωτικότητα του χώρου σου από τους απέναντι, η σκίαση από τον καλοκαιρινό ήλιο αλλά και οι χοντρές κουρτίνες σου χαρίζουν τη μόνωση από το κρύο. Μετά αν πάμε σε πιο ειδικές χρήσεις θα αναφέρουμε τη συσκότιση καθώς και τον παράλληλο δροσισμό αφού δεν επιτρέπουν στην καλοκαιρινή ζέστη να εισέλθει στο χώρο σου.
Είμαι σίγουρη πως τα έχεις υπόψη σου όλα αυτά, αλλά δεν είναι και πυρηνική φυσική. Ας πάμε όμως όπως άρχισα. Τι βάζεις όταν δεν έχεις έτοιμο το ποσό που θα πρέπει να ξοδέψεις ή δεν έχεις έτοιμο το σπίτι για να περάσεις στο ζήτημα κουρτίνες, αλλά κάτι πρέπει να ρίξεις στα παράθυρα;
Οι λευκές κουρτίνες είναι ένα τεράστιο βοήθημα, αν όχι μόνιμη λύση. Κάποιοι είναι αφοσιωμένοι αγαπητικοί και κάποιοι haters του κερατά. Και εδώ από επαγγελματικής άποψης μπαίνει ένα τεράστιο ερώτημα. Το ερώτημα δε θα απαντηθεί, αλλά θα σου δοθούν τα #do και #not.
Πότε βάζεις λευκές κουρτίνες. Πως επιλέγεις έξυπνα;
Να πούμε πρώτα από όλα ποιο είναι αυτό το στοιχείο που σου ορίζει το χρώμα τους; Να πούμε. Λευκή κουρτίνα βάζουμε απροβλημάτιστα όταν:
- Έχουμε λευκούς τοίχους. Άσχετα με τα υπόλοιπα στοιχεία του σπιτιού, αν έχεις λευκούς τοίχους, μπορείς να έχεις λευκές κουρτίνες. Tα παραδείγματα είναι άπειρα και θα τονώσεις το χώρο σου με σκούρες λεπτομέρειες.
- Αν έχουμε λευκούς καναπέδες ή έστω ένα μεγάλο στοιχείο λευκό. Δεν το συζητάμε καθόλου γιατί αποτελεί συμπλήρωμα και δημιουργεί άποψη και όχι έβαλα κάτι και βγήκα.
- Αν έχουμε επιλέξει να πάμε με βαριά κουρτίνα απευθείας. Ένα βελούδο για παράδειγμα ή ένα ψευτο-βελούδο. Όσες φορές έχω βάλει λευκό βελούδο κουρτίνα -ποτέ δεν είναι ολόλευκο- ήταν χάρμα οφθαλμού. Στο λευκό δείχνουν και πιο ακριβά.
Ακόμα καλύτερα αν πάμε με μικρό budget είναι ένα ψευτό-βελούδο ή ψευτό-μετάξι. Πέφτουν καλύτερα, πλένονται στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς, μη τα στίβεις και αν τα απλώσεις λίγο νωπά, είναι τέλεια με ελάχιστο σίδερο. Στην αγορά αυτά τα πανιά θα τα βρεις σε έτοιμες κουρτίνες συνήθως.
Τips:
Αν πας σε κάτι καλό για κουρτίνα, όπως το μεταξωτό ύφασμα πρέπει απαραιτήτως να το φοδράρεις. Ο ήλιος θα σου το κάψει ή θα το κιτρινίσει.
Mην αφήνεις τις λευκές κουρτίνες να σέρνονται, μη τις ράβεις να ντραπάρουν. Λερώνουν εύκολα και δεν πλένονται επίσης.
Σκέψου και τα σκούρα κουρτινόξυλα, αν μιλάμε για βέργα με κρίκους. Κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα αντίθεση.
Tέλος, αν υπάρχει ένας λόγος να βάλεις λευκές κουρτίνες αυτός είναι τα πομ-πομ. Βάλε πομ-πομ και όλα επιτρέπονται.