Με τόση ποικιλία πλέον αποκλείεται να μη βρεις το στυλ διακόσμησης που ανήκεις.
Ναι, αν θέλεις να ανήκεις κάπου μάλλον είναι η εποχή που μπορείς. Οι επιλογές είναι κυριολεκτικά άπειρες ακόμη και στα στυλ διακόσμησης. Έχουμε μια καταγραφή σε ένα λεξικό διακόσμησης για να μαθαίνουμε τα βασικά αλλά έλα που συνεχώς βγαίνουν καινούργια; Δεν πρέπει να τα δούμε;

Νέο στυλ διακόσμησης, σύγχρονο, αγαπησιάρικο και πιάνει τον παλμό της εποχής. Ποιος είναι αυτός; Θα σου πω αμέσως. Ξεκινάμε με δύο ιδιαίτερες παραδοχές.
- Μινιμαλισμός. Η λέξη της εποχής μας όχι από την άποψη του κοφτερού και ακραίου design attitude αλλά από την άποψη του ποιοτικού, της κατοχής λίγων και εκλεκτών αντικειμένων γενικά, του declutter και της Marie Kondo. Προσθέτουμε άφοβα την αποφυγή της πολυ-κατανάλωσης που είναι εντελώς out.
- Hygge. Η τάση που σε οδηγεί κατευθείαν στο σπίτι αν δεν έχεις πραγματικά κάπου αξιόλογα να πας. Φτιάχνεις σπίτι χουχουλιάρικο, αγαπησιάρικο, ιδανικό για αυτό που τη δεκαετία του 2000 λεγόταν cocooning. Τώρα λέγεται hygge και έρχεται από το Βορρά.

Δε θα πούμε πως πάει με όλους αυτό το στυλ αλλά θα πούμε πως αν υπήρχε ένα χάπι που θα το έπαιρναν οι μινιμαλιστές και θα ένιωθαν πως είναι μαξιμαλιστές, αυτό είναι σωστό. Είναι η γλύκα ενός μινιμαλιστικού χώρου που δε θα νιώθει άδειος. Είναι η φιλοσοφία του λίγου αλλά με χρώμα και διάθεση και όχι στερητικό σύνδρομο.
Και μην πας μακριά, σκέψου αυτή τη διαφήμιση που τώρα τελευταία σου βρίσκει το μακρινό σου πρόγονο μέσω DNA. Αυτή που όλοι βγαίνουν 20% Σουηδοί, 40% Αιθίοπες και ότι περισσεύει ένας Θεός ξέρει. Κάπως έτσι είναι και αυτό το στυλ με αναλογία 50-50 αν δεν ανακατέψεις τίποτα άλλο μέσα!
Τι περιέχει το στυλ Japandi
Nα ερμηνεύσουμε τον όρο βασικά. Πρόκειται για την ένωση δύο λέξεων, των Japanese και Scandi και να το Japandi. To Japandi σημαίνει Ιαπωνικός Σκανδιναβικός, ακούγεται οξύμωρο αλλά συμβαίνει στη τοποθεσία διακόσμηση. Παίρνεις δηλαδή τα λίγα του Ιαπωνικού μινιμαλισμού αλλά και του Σκανδιναβικού και τα εφαρμόζεις με Σκανδιναβικό ύφος.
Έχεις όλα αυτά τα υπέροχα λίγα αντικείμενα και ενώ ο Σκανδιναβικός τρόπος υποδεικνύει ψυχρούς τόνους, εσύ αγοράζεις από τους Ιάπωνες που βασίζονται στα θερμά και γήινα.

Δημιουργείς εναλλαγές στα ύψη μέσω των χαμηλών Ιαπωνικής κουλτούρας επίπλων και των Σκανδιναβικών που δε λένε όχι στα ψηλότερα. Εναλλακτικά όπως θα δεις στςι φωτογραφίες δημιουργείς τις εναλλαγές με τα φυτά που είναι απαραίτητα για να έρθει στο χώρο σου το Japanese.

Τα οτομάν, τα αφράτα shaggy χαλιά και τα πόστερ σε σύνθεση είναι απαραίτητα για να έρθει στο χώρο σου το Scandi που είναι βέβαια και λίγο bohemian, ενώ το Japanese είναι exotic. Όλα αυτά μαζί φτιάχνουν ένα υπέροχο διακοσμητικό στυλ.
