To ξέρω πως τα θυμάσαι σε όλα τα σπίτια που σε πήγαιναν επίσκεψη μικρό που ήσουνα και άβουλο. Το ξέρω πως σχεδόν εφιάλτης ήταν να δεις άλλο ένα σπίτι θείας με πιάτα στο τοίχο. Όμως τώρα που μεγάλωσες τα θέλεις; Ναι το ξέρω και σε θέλουν και αυτά. Είναι επιτέλους η ώρα της εκδίκησης του πιάτου για τα τόσα χαμένα χρόνια.
Φτιάξτε ένα ρολόϊ από φλιτζάνια ή πιάτα. Ο τρόπος μπορεί να επεξηγηθεί αν ζητηθεί.
photo courtesy: Rdekko
Αυτό είναι ένα δέντρο από πιάτα που έφτιαξα σε ένα εστιατόριο που διακόσμησα τελευταία.τα πιάτα μαζεύτηκαν απο παλιατζίδικα στο καλό μας Μοναστηράκι αλλά και απο Τomas Paul και από τα σπίτια των ιδιοκτητών. Εν ολίγοις επιστρατεύτηκαν γιαγιάδες, πεθερές, μανάδες να ανοίξουν τα σκρίνια και να προσφέρουν το κατιτί τους. Εν ολίγοις, πλιάτσικο έγινε! Σε πολλά θα δείτε και τρισδιάστατα θέματα μέσα που έφτιαξα εγώ με μικροπράγματα. Οι ιδιοκτήτες της Μεζέδρας που βρίσκεται στο Αιγάλεω -άπαιχτο φαγητό σου λέω- ζητάνε από τους πελάτες τους οτιδήποτε παλιό σε πιάτο έχουν -και δε το θέλουν για το τοίχο- να το πάνε πεσκεσάκι και θα έχουν κέρασμα κρασάκι. Γίνε μέρος της διακόσμησης του μαγαζιού λοιπόν.

Αυτή είναι μια φωτογραφία πιάτων, αλλά πρεπει να σας μιλήσω για την εικαστικό που τα φτιάχνει. Η Sarah Cihat είναι να τη λατρεύεις λέμε. Πιάτα παλιά, με νέα επισμάλτωση και σχέδια δικά της που συνδυάζει με τα ήδη τυπωμένα στο πιάτο. Απίθανη δυλειά θα τη βρείτε εδώ.
Αυτό είναι μια εικόνα πιάτων, ένα θέμα μέσα σε θέμα, βλ. δέντρο πιο πάνω. Πολλές φορές μπορεί να είναι αφηρημένο, ας πούμε ψάρι, λαχούρι, λουλούδι, ή για πιο “μερακλήδες” απομονώστε ένα σχήμα μέσα από ένα πιάτο και σχηματίστε το με αυτά π.χ. το κόκκινο λουλούδι.