To λατρεμένο μου cocktail είναι το Bloody Mary. Γενικά είμαι ο βότκα τύπος και σε ότι περιλαμβάνεται μου αρέσει να το περιλαμβάνω κι εγώ στο διαιτολόγιο μου (sic). Τα τελευταία χρόνια επανήλθε το brunch. Για τους νεότερους η λέξη brunch προέρχεται από την ένωση δύο λέξεων. Του breakfast και του lunch. Είναι δηλαδή ένα πρωινό γεύμα κάπου κοντά στο μεσημέρι. Για μας τους Έλληνες βέβαια αυτό είναι κάτι σχεδόν φυσικό μας αφού μας δίνει μια από τις ευκαιρίες που ψάχνουμε για να περάσουμε ώρες σε ένα τραπέζι γεμάτο φαγητό και ποτό. Όπερ το brunch μας ήρθε κουτί!
To Bloody Mary για να το πιεις πρέπει να αγαπάς δύο πράγματα: τις ντομάτες και τη βότκα. Η πρόταση κάθε αξιόπιστου μπάρμαν είναι να προσμίξεις με τα υπόλοιπα υλικά μια βότκα premium. Προσωπικά ως λάτρης της βότκας προτιμώ τη Smirnoff και κυρίως την Smirnoff Black.
4 λόγοι που θέλεις Bloody Mary
- Το θετικό της επιλογής αυτής είναι πως πρόκειται για μια βότκα με εξαίσια γεύση που δε σε καίει και φυσικά αν θέλεις μετά το πρώτο Bloody Mary μπορείς να συνεχίσεις με βότκα straight.
- Παίρνεις ένα γεύμα ακόμη και αν δεν αγγίξεις τίποτα από το τραπέζι του brunch.
- Eίναι η σωστή δόση και μίξη αλκοόλ και λαχανικών που θα σου φτιάξει το στομάχι για μια λαμπρή συνέχεια μέσα στην ίδια μέρα. Άλλωστε ο δεν ξέρω ποιος είπε πως αν σκοπεύεις να πίνεις όλη την ημέρα, καλό είναι να ξεκινήσεις νωρίς.
- Τέλος, είναι το πιο φίνο ποτό για πριν το ποτό ή για το hangover.
Η ιστορία του Bloody Mary
Κλασική συνταγή Bloody Mary
Κάποιοι ακόμη λόγοι που δεν τους βάζω στη λίστα είναι πως μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις υλικά, να το κάνεις όσο καυτερό θέλεις ή όχι, είναι ένα social ποτό δε θα το πιεις ποτέ μόνος σου στο σπίτι και φυσικά πως η ποιότητα της παρασκευής του φαίνεται και από το χρώμα και από τη μυρωδιά του. Εδώ σου δίνω και το βίντεο για να δεις την ιστορία του και να μάθεις για το Harry’s New York bar και τον Fernand Petiot που το εμπνεύστηκε. Σου δίνω επίσης την κλασική του συνταγή από τον αγαπητό Γιώργο Τσικνάκο, chief barman του Premiere Restaurant & Lounge Bar του Athenaum Intercontinental:
- 2 μέρη βότκα
- 4 μέρη τομάτα (προτιμάμε KYKNOΣ τομάτα)
- 2 σταγόνες Worcestershire sauce
- 2 σταγόνες Tabasco sauce
- 1 δόση αλάτι με σέλερι ή σκέτο αλάτι
- πιπέρι όσο θέλεις
- γαρνίρεις με σέλερι, φέτα λεμόνι που τη στίβεις λίγο (λίγο λέμε) μέσα στο ποτό σου και ίσως να πρέπει να έχεις βρέξει και το χείλος του ποτηριού με αυτή.
- προσφέρεται σε ποτήρι που το έχεις γεμίσει πάγο ρίχνοντας πρώτα τη βότκα και το χυμό τομάτας και προσθέτοντας μετά όλα τα υπόλοιπα κατά βούληση.
Σημείωσεις: Προτείνεται σε pint ποτήρι που είναι ολίγον κωνικό. Αν βάλεις χυμό τομάτας V8 δε χρειάζεται να βάλεις τίποτα από τα παρακάτω της συνταγής.
Ελπίζω να σου αρέσει το Bloody Mary ή να βρήκες εδώ σήμερα όλους τους λόγους που έψαχνες για να το λατρέψεις!