Πάσο στο παραβάν;

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΥΑ ,

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ (ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ) ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΛΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ. (Η΄ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΟ) ΣΑΛΟΝΙ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΑ ΧΩΡΙΣΤΑ Ή ΣΑΛΟΝΟΚΟΥΖΙΝΑ ΕΝΙΑΙΑ? ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ, ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ? Ο ΧΩΡΟΣ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ , ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ, (ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΤΟΨΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ) ΜΗΚΟΣ 7,20ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΦΑΡΔΟΣ 5,35 ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΚΑΙ 3,70 ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΕΞΙΑ ΓΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ. ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΟΗΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Η ΚΟΥΖΙΝΑ.

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

1) ΤΟΙΧΟΣ ΜΕ ΤΟΥΒΛΟ Η’ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ)

2) ΜΙΣΟΣ ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥΒΛΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΣΥΡΤΑΡΩΤΗ ΠΟΡΤΑ ΓΥΑΛΙΝΗ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ…ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΟΡΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΣΗ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ..)

ΤΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙΣ?

rdeco_paravan_kanapes8

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ :

1)ΕΝΙΑΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΩΡΟΣ (ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ)

2) ΔΕΝ ΑΠΟΚΟΒΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ :

1) ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΓΙΡΕΨΩ Ή ΠΛΥΝΩ ΠΙΑΤΑ Η΄ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ.

3) Η ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΙΣΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΟΥ !

 rdeco_spiti-004Α

Και επανέρχομαι με το γνωστό δίλημμα της Ελληνίδας μάνας, της Ελληνίδας νοικοκυράς! To be or not to be open plan? Ξέρω πως όλες και όλοι θα ξεσπαθώσετε σήμερα εδώ να πείτε τη γνώμη σας, να περιγράψετε την εμπειρία σας, να μετανιώσετε που το κάνατε ή να νοσταλγήσετε την παλιά κουζίνα της μαμάς που ήταν δωμάτιο. Είστε ελεύθεροι/ες να τοποθετηθείτε νατουρεμάν, αλλά εγώ θα πω ένα! Όλα είναι θέμα παραδοχών και συμβιβασμών σε αυτή τη ζωή. Οπότε αν είναι να συμβιβαστείς ας είναι με τον καλύτερο τρόπο μον σερί. 

Επί του προκειμένου. Η κάτοψη με την σχετική πρόταση/τοποθέτηση του μηχανικού, εννοείται πως είναι για μια ζωή χωρίς αισθητική. Οι καναπέδες από το τραπέζι απέχουν τόσο όσο να χρειάζεσαι το χέρι του Χατζηαβάτη ή καλούς γλουτιαίους για να φτάσεις το φοντάν! Από την άλλη αν τελικά σου κάνουν τραπέζι πρέπει να αγαπιέσαι πολύ για να συνυπάρξεις. Το καθιστικό αυτό δικαιολογείται με 90 βάθη καναπέδων, τουλάχιστον 1.10 πλάτος coffee table και από 0.50 περίπου ανάμεσα (να περνά η κυρία με το φοντάν). Παρ’ όλα αυτά χαίρομαι που βλέπω χειροποίητη κάτοψη στις μέρες μας, αν και είναι παλιάς κοπής φαίνεται από την τοποθέτηση των χώρων και τα σχήματα των επίπλων. Αnyhow αγαπητή Άννα, δε θα σου πρότεινα να την κλείσεις με τοίχο, σε καμιά περίπτωση με υαλότουβλο -κάτι με πιάνει- και σε καμιά περίπτωση με πάσο/πασάκι/τοιχάκι και λοιπούς πτωχούς συγγενείς των. Δε θα δώσεις πάσο στο πάσο! Jamais! Θα δώσεις πάσο στο παραβάν!

Για να σου πω τη γνώμη μου βασίστηκα πως και εσύ όπως φαίνεται από το γράμμα σου, κάπου στη μέση είσαι, κάπου διχάζεσαι μεταξύ μοναξιάς και ακαταστασίας. Κάπου μεταξύ ορντέβρ και επιδορπίου στην πραγματικότητα. Η απάντηση μου θα είναι πιο λογική ίσως αν αναλογιστείς πόσα τραπέζια κάνεις το χρόνο και πόσο μεγάλη ψυχή είσαι που ενώ εσύ σηκώνεις μανίκια και δέρνεσαι στην κουζίνα, έχεις την λεπτότητα να μη θες να ενοχλείς κιόλας, τους άλλους στο σαλόνι. Σε βρίσκω πελώρια! Όπερ και έχω να προτείνω το εξής απλό: ΠΑΡΑΒΑΝ! Λέξη κλειδί! Για απλούστευση λέμε και διαχωριστικό χώρου, κλοστρά, αλλιώς ένα απλό παραβάν. Όλα αυτά γιατί με πέτυχες να σχεδιάζω μια τέτοια κουζίνα που θα ήθελε να ζει χωρίς το σαλόνι, γιατί τελικά όλες οι Rdeco fans, είστε μεγάλες καρδιές!

Μιλήστε λοιπόν καλά μου Rdecofan-άκια! 

Υ.Γ. Μη ξεχάσεις να δεις τα καινούργια πλακάκια που ήρθαν! Θα μουρλαθείς! Να τα βάλεις στην κουζίνα σου και μετά άμα θες παραβάν τρύπα μου τη μύτη 😀

Print Friendly, PDF & Email

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close