Τζάκι ή τηλεόραση; Ιδού η ερώτηση!
13 Φεβρουαρίου, 2012 by Rdeco
Κοιτάξτε, θα το θέσω απλά και ιδανικά. Δέχομαι να έρθω στο Ληξούρι δια λόγους ξεκάθαρα συμφεροντολογικούς
O Kώστας και η Αγγελική μου έστειλαν ένα γραμματάκι και ζητάνε να τα έχουν όλα στο σπίτι τους. Η λέξη «όλα» πολύ συχνά στις μέρες μας σημαίνει «και τζάκι και τηλεόραση», όλα μαζί, σε μια ευθεία, σε ένα τοίχο, με μια καρδιά.
Αγαπητή Εύα,
σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σου! Σου στέλνω συνημμένα μια φωτογραφία του σαλονιού του σπιτιού μας, στην οποία φαίνεται πως σκεφτόμαστε να το επιπλώσουμε! Το πρόβλημά μας είναι στη σύνθεση μπροστά από το καθιστικό! Θέλουμε να βάλουμε μέσα στο χώρο τζάκι, αλλά δεν μας παίρνει να βγάλουμε κάπου καμινάδα οπότε καταλήξαμε να τοποθετήσουμε τζάκι με βιοαιθανόλη. (δεν το θέλουμε για θέρμανση, μόνο για αισθητικούς λόγους). Επίσης το σημείο που »περισσεύει» για να τοποθετηθεί είναι στον τοίχο που θέλουμε να τοποθετηθεί η σύνθεση! Η ερώτησή μου είναι εάν με κάποιο τρόπο μπορεί να συνδυαστεί και το τζάκι και η τηλεόραση στην ίδια σύνθεση, και πως θα μπορούσε όλο αυτό να δένει σε ένα ενιαίο σύνολο! Η τηλεόραση που σκεφτόμαστε να βάλουμε είναι 46′ περίπου 1,20μ μήκος και 80εκ ύψος! (επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι θα υπαρχουν και καποια μηχανήματα όπως αποκωδικοποιητής, dvd player, home cinema! Το τζάκι υπαρχει σε διάφορες διαστάσεις από 60εκ – 120 εκ μήκος Οι διαστάσεις του τοίχου φαίνονται στην φωτό! Αν καταφέρουμε και το ταιριάξουμε θα είναι ίσως το μοναδικό σπίτι στο Ληξούρι που θα έχει κάτι τέτοιο!!!!! Ευχαριστούμε για τον χρόνο και το κόπο σου και θα ήταν χαρά μας να ανταποδώσουμε με το να σε φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας στο όμορφο νησί μας!
Κώστας και Αγγελική


Μια κατασκευή από ξύλο που μπορεί να φιλοξενήσει όλα αυτά τα αντικείμενα και έχει τη δομή των πολλών οριζόντιων ζωνών, θα δημιουργήσει την επιφάνεια που η τηλεόραση και το τζάκι μπορούν να στηριχτούν. Στο πάνω μέρος υπάρχουν εσοχές ώστε εκεί να σφηνώσουν ξύλινα ράφια για λοιπά βιβλία ή dvd. Στο κάτω μέρος ένα μεγάλο ράφι θα κρατά τα υπόλοιπα μηχανήματα. Η ουσιαστική πρόταση βεβαια είναι να βαφτεί ο τοίχος αυτός πίσω από την κατασκευή σε σκούρο χρώμα και εξίσου να βαφτούν και το μεγάλο ράφι στο κάτω μέρος, αλλά και οι εσοχές που σφηνώνουν τα ράφια. Έτσι θα δείχνουν μόνο σα να υπάρχουν ξύλινες τάβλες στο τοίχο ή στον αέρα. Γρήγορα τώρα φεύγω, δεν περιγράφω άλλο!

Πατήστε τη φωτό να μεγαλώσει για να δείτε τις διαστάσεις.
Τα πρώτα vintage finds είναι πλέον στο Rdecoshop στην ενότητα designers. Καρέκλες στυλ Chippendale και Tea table Napoleon πτυσσόμενο. Έρχονται κι άλλα.





16 Σχόλια »
Το «ναι σε όλα» είναι της μόδας recently….
→ 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 09:08Ευα καλημερα. Ηθελα να σε ρωτησω αν θα βαλεις στο Rdecoshop γραμματα, ξερεις διακοσμητικα. Θελω πολυ να αγορασω ειμαι απο Λάρισα και δε πολυβρισκω εδω. Φιλια ♥♥
→ 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:26@Μαρίνα, το σχόλιο σου ήταν all the money….
→ 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:39Αγγελική αν και δεν έχουμε άποψη από όλο τον χώρο που έστειλες φωτογραφία δεν γίνεται να βάλεις τους καναπέδες και την σύνθεση απέναντι από την κουζίνα και την τραπεζαρία σου εκεί που θέλεις τους καναπέδες? Το λέω απλά και μόνο για να μην έχετε απέναντι σας όταν χαραρώνετε την εξώπορτα. Απλά μια διαφορέτική άποψη… Καλή συνέχεια!
→ 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:38Κάθε χρόνο πάω Ληξούρι λόγω καταγωγής του αντρούλη μου! Δεν έχει και τίποτα σπουδαίο να επιδείξει πάντως. Αν και η υπόλοιπη Κεφαλλονιά είναι φανταστική, πολύ φωτογραφικό τοπίο!
→ 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:46Ολγα´s last [type] ..Our kids and their rooms
Δεν μου λέτε, Κεφαλονιτάκια μου, είναι καλό το τζακι με βιοαιθανόλη?
→ 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 13:32Δεν μου λέτε, Κεφαλονιτάκια μου, είναι καλό το τζακι με βιοαιθανόλη? Ας με διαφωτίσει όποιος ξέρει.Αν είναι κάτι μόνο διακοσμητικό, θα δυσπιστόύσα λιγάκι. Η όχι?
→ 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 13:36Θα συμφωνήσω με την Αδαμαντία..και εγώ προσωπικά θεωρώ ότι ο χώρος μπορεί να μην είναι και πολύ λειτουργικός.Τουλάχιστον από αυτήν τη φωτογραφία φαίνεται σε ένα πολύ μεγάλο χώρο να θέλετε να στριμώξετε το σαλόνι σας σε ένα χώρο μικρό και με πολλά περάσματα.Ίσως μια κάτοψη να βοηθούσε..Ανεξάρτητα από αυτό πάντος η σύνθεση της Εύας πολύ όμορφη και λειτουργική.
→ 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 13:37Αν γίνει σίγουρα βέβαια εκεί το σαλόνι σου μήπως θα ήταν καλύτερα να κατασκευάσεις τη σύνθεση σου στον τοίχο δίπλα από την πόρτα του υπνοδωματίου?και στον άλλο τοίχο να ακουμπήσεις το γωνιακό καναπέ σου…μια ιδέα λέω…
→ 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 13:40Βασικά και εγώ είμαι γενικά επιφυλακτική με το τζάκι.. δλδ αν δεν έχει και χρηστική αξία γιατί να το βάζουμε στα σπίτια μας, μόνο για διακόσμηση? θα προτιμούσα να βάλω ένα έργο τέχνης παρά ένα τζάκι ..και τα γράφω αυτά ενώ έχω υπέροχες εικόνες στο μυαλό μου από ζεστές (παρεϊστικες ή ρομαντικές) βραδιές μπροστά από ξύλα που καίνε στο τζάκι, φαγητά που ψήνουμε εκεί κλπ κλπ κλπ
→ 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 13:57Αυτα τα τζακια με βιοαιθανόλη δε τα συμπαθω καθόλου. Μου θυμίζουν κάτι DVD με φωτια!!
→ 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 14:11Μου φαινεται περιεργο να μη σας βγαινει η καμινάδα για κανονικό τζάκι!Εδω σε πολυκατοικίες και τη περνανε από πέντε ορόφους..Μήπως να ξαναρωτήσετε??
Αγγελικη μηπως οντως να βαζατε τζακι,η σομπα πελλετ?Αν εχεις παιδια κ ετσι οπως ανεβαινει το πετρελαιο,νομιζω οτι πρεπει να το σκεφτειτε σοβαρα.
→ 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 14:33Βρε κοριτσια,αν στο διαμερισμα σου δεν εχει τζακι,ουτε υποδομη,αν το λεω σωστα,αλλα κ ο απο κατω κ οι απο πανω εχουν,μπορουμε να βαλουμε κ εμεις?Γνωριζετε κατι?Οχι τιποτα αλλο αλλα οι απο πανω ειναι στριμμενοι κ φοβαμαι μηπως μας δημιουργησουν προβλημα.Μακιαααα
Ελενη´s last [type] ..Τζάκι ή τηλεόραση; Ιδού η ερώτηση!
Ελένη σίγουρα θα μπορείτει να βάλετε.. Μια γνωστή μου θα βάλει τώρα σε παλιο σπίτι που δεν έχει κανεις άλλος στη πολυκατοικια.. Η καμινάδα θα περάσει από 4 ορόφους!!Η τιμή δεν είναι απαγορευτική..Πρέπει να ρωτήσεις καποιον τζακα…
→ 14 Φεβρουαρίου 2012 στις 09:07Δεν θα σταθώ στη σύνθεση, ούτε και στα θέλω σας,Αγγελική & Κώστα, γιατί η κατασκευή που προτείνει η Ευα σίγουρα σας καλύπτει. Θα μείνω στο σημείο που έχετε τοποθετήσει τον τριθέσιο καναπέ στο χώρο. Ειναι ενα λάθος που πολύ συχνα το κανουν…δεν υπολογίζουν το πλάτος του καναπέ, που στην καλύτερη περίπτωση είναι 90 εκ. Εκει που τον τοποθετήσατε, σας κλείνει εντελώς το πέρασμα προς τα δωματια. Υπάρχει η αναγκη για τοσες θεσεις, αλήθεια;
→ 14 Φεβρουαρίου 2012 στις 13:04Να πω κι εγώ μια γνώμη; Η κατασκευή που προτείνει η Εύα εννοείται πως τα συνδυάζει όλα και βολεύει, αλλά …τόσο μεγάλη τηλεόραση και τόσο μικρό τζάκι θα είναι ωραίο πράγμα; Εννοώ, αν το τζάκι δεν είναι χρηστικό παρά μόνο αισθητικό, μήπως δεν θα είναι και τοοοοόσο αισθητικό έτσι μικρούλι μπροστά στο …θηρίο;;
→ 14 Φεβρουαρίου 2012 στις 20:42Αν το τζάκι δεν είναι χρηστικό τότε είναι ΑΧΡΗΣΤΟ!!!Τώρα οι περισσότεροι τεχνίτες τζακιού βάζουν τζάκι παντού σε χώρους που δεν φάνταζεται κανείς,όμως χρειάζεται χώρος βγαίνει έξω ένα μέτρο.Η τηλεόραση(αν γίνει καλή κατασκευή)μπορεί να τοποθετηθεί από πάνω και στους πλαινούς χώρους άλλα αντικείμενα.
→ 12 Μαρτίου 2012 στις 16:27