14 ΣΧΟΛΙΑ
22 Δεκεμβρίου 2010

Στυλ διακόσμησης

Με τέτοιες σκέψεις θα σε αφήσω να κάνεις Χριστούγεννα για να μη νομίζεις πως θα ξεκουραστείς. Όχι. Είναι μέρες περισυλλογής και οικογενειακής θαλπωρής, αλλά ο χώρος που όλα αυτά γίνονται, είναι το φετίχ της Rdeco. Σπίτια μον σερί και πως θα βρεις το στυλ σου. Θα σου θυμήσω πάλι ένα τρομερό παλιότερο post επ\' αυτού και θα σου δώσω και λίγο ακόμα τυράκι για τη φάκα σου. Τη φάκα της διακόσμησης εννοώ.

rdeco_table-decor-vintage

Είναι που όλες τις φορές μου γράφεις πως δεν ξέρεις ποια είσαι και τι θέλεις και νιώθεις ότι πάσχεις από ΕΣΣ και ΔΣΣ που σημαίνουν "Έλλειψη Διακοσμητικής Συνοχής" και φυσικά "Διακοσμητική Συνεχόμενη Σχιζοφρένεια". Φυσικά όλοι  αυτοί που νιώθουν έτσι, δεν είναι μόνοι. Έχουν πολλούς στην ομάδα τους και όλοι μαζί ξεπερνάνε μια πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μαζί. Πριν μέρες είχα μια συζήτηση με μια φίλη που με φώναξε να δω τι έκανε στο σπίτι της και πέθαινε να ακούσει τη γνώμη μου. Πράγματι, πήγα και ήπια έναν ωραιότατο καφέ και ξαφνικά 5 φίλες βρεθήκαμε να κάνουμε μαθήματα διακόσμησης. Το σπίτι στην αρχική του μορφή, είναι ένα κλασικό σπίτι με αρκετό χρώμα και φιλότιμες προσπάθειες να γίνει κάτι, προσπάθειες που έμειναν στη μέση. Τώρα αυτό το σπίτι αλλάζει και ξεκινώντας να μιλάω για τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος, η φίλη σιγά-σιγά με συστολή μου αποκάλυπτε όλο και κάτι άλλο που είχε αγοράσει. Όταν τη ρώτησα πως είχε φανταστεί το αποτέλεσμα μου είπε δύο πολύ σημαντικά πράγματα.

Πράγμα Νο1. Μου αρέσει να ξεκινάω από ένα κομμάτι και να στήνω κάτι γύρω από αυτό.

Πράγμα Νο2. Προσπαθώ χρόνια να καταλάβω τι είμαι. Τι στυλ μου αρέσει και ανακαλύπτω τώρα, πως ότι αγορές είχα κάνει μέσα από την καρδιά μου, ήταν και οι πετυχημένες μου αγορές.

rdeco_table-decorations-ideas-news

Έρχομαι εγώ τώρα και αναλύω. Ας πιάσω πρώτα το Πράγμα Νο1. Δεν είναι λάθος να ξεκινάς από ένα κομμάτι, αρκεί αυτό να ανήκει στην δεύτερη περίπτωση. Δηλαδή να είναι μια αγορά από καρδιάς. Έτσι γίνονται τα πράγματα και μετά συμβαίνει η διακόσμηση. Η φίλη τελικά ανακάλυψε πως είναι Νεό-μπαρόκ παύλα Ηollywood Glam. Aνακάλυψα επίσης πως όταν ένας άνθρωπος βρει αυτό που του πάει, είναι πολύ πιο δεκτικός και καθόλου confused σε κάτι που του προτείνεις.

Βέβαια είχε κάνει λάθη που πράγματι όμως δεν τα αποφεύγεις εύκολα όταν δεν έχεις την ευχέρεια να ανακατεύεις χρώματα και υφές, αλλά τι να κάνουμε για όλα υπάρχει ο ειδικός. Της επισήμανα πως δεν έπρεπε να έχει διαλέξει όλα τα έπιπλα με το ίδιο ακριβώς χρώμα και πως θα έπρεπε να δημιουργήσει άλλους τρόπους για να καλύψει τις αποθηκευτικές ανάγκες που δημιουργούνται σε ένα χώρο, συμφώνησε και πιστεύω πως όντως όταν με το καλό τελειώσει αυτό το σπίτι, θα είναι καλό.

rdeco_christmas-table-decor-interior_natural

Ορίστε οι ερωτήσεις:

Αγαπάς αυτό το στυλ που διάλεξες γενικά ή το αγαπάς για το σπίτι σου;

Η φίλη μετά από χρόνια βρήκε το στυλ της και ανακάλυψε επίσης πως το μόνο που της άρεσε από το παλιό σπίτι, είναι το μοβ χρώμα. Γιατί; Γιατί απλώς, ενώ το έχει χρόνια μέσα στο χώρο της, δεν το έχει βαρεθεί. Είχε επίσης αντικείμενα που διάσπαρτα, τα είχε αγοράσει σε αυτό το χρώμα. Αυτό εννοώ όταν σου λέω να μεζέψεις όλα σου τα υπάρχοντα και να τα εξετάσεις. Να δεις αν μοιάζουν σε κάτι. Χρώμα, ύφος, κάτι!

Όλοι οι φαν της διακόσμησης, αγαπάμε το ωραίο και πάντα χαζεύουμε τα όμορφα σπίτια. Όμως δεν είναι όλα αυτά που βλέπουμε για όλους. Δεν είναι κακό επίσης, να αγαπάμε κάτι και να το βρίσκουμε ωραίο. Κακό είναι να το αγοράζουμε, ενώ δεν είναι για εμάς.

rdeco_table-decorations-holiday

Γιατί πρέπει να είσαι της μόδας;

Η ερώτηση έγινε σε ερώτηση αν θα πρέπει να είναι το σπίτι της μόδας. Η μόδα φεύγει ενώ εσύ δεν είσαι μόδα, είσαι προσωπικότητα. Μία και μοναδική, σαν το σπίτι σου. Όλα σπίτια είναι, αλλά διαφορετικό  φως, αέρα, φωνή και ατμόσφαιρα. Νομίζω ότι ανάμεσα σε όλα τα ρούχα που έχεις αγοράσει, όσα χρόνια ζεις, κάποια υπάρχουν που δεν τα έχεις ξεχάσει, ανεξάρτητα από τι ήταν της μόδας την εποχή εκείνη. Ξέρεις γιατί; Γιατί τα φόραγες και δε σε φόραγαν. Χιλιοειπώμενο μεν, αληθινό για πάντα δε.

rdeco_table-decorations-idea

Τι στυλ είναι αυτό που έβαλα;

Είναι το στυλ ΣΟΥ και μόνο! Δεν χρειάζεται να έχει όνομα. Δεν χρειάζεται να το έχουν υπογράψει σχεδιαστές. Χρειάζεται να το αγαπάς και να βλέπεις εσύ. Χρειάζεται να το χαίραονται αυτοί που ζουν μαζί σου. Πάντα θα βρεις κάτι που να πλησιάζει την περίγραφή του και έχει όνομα σαν στυλ, αλλά δεν χρειάζεται να του βάλεις κανονική ταμπέλα ή μάλλον μπορείς να κάνεις κάτι πιο έξυπνο. Μπορείς να το ονομάσεις όπως αυτό που μοιάζει, αλλά όπως λέμε country chic, εσύ πες το Εύας Country. Θα έχεις έτσι το όνομα σου και μια αναφορά. Θα είσαι ο σχεδιαστής του εαυτού σου.

rdeco_christmas-table-decor-green

photos via fresh home

Θα τα πετάξω όλα. Εννοείται!

Τα φτηνά που αγόρασες την εποχή που δεν είχες χρήματα και συμβιβάστηκες ή τα μαξιλαράκια της θείας που έβαλες στον καινούργιο καναπέ, θα φύγουν. Οι μικρές λεπτομέρειες "θολώνουν" ή ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Εσένα μπορεί να σου φαίνονται όλα χάλια, αλλά μην πάρεις ποτέ καναπέ που να ταιριάζει με τα μαξιλάρια που μισείς ή μαξιλάρια για έναν καναπέ που ξέρεις ότι θα φύγει απλώς γιατί έτσι θα δείχνει κάτι καλύτερα. Πάρε ένα πράγμα τη φορά. Σιγά-σιγά και με μέθοδο. Μην αρχίσεις και πετάς από το παράθυρο τα πάντα. Πέτα ότι στο τέλος δεις ότι δεν είναι για σένα, αφού κοιτάξεις αν περνάει κάποιος από κάτω. Περίμενε επίσης να  σε επισκεφτεί η θεία τα Χριστούγεννα και μετά πέτα τα μαξιλάρια.

Κατηγορίες: holidays
 • Rdeco shop
 • 14 απαντήσεις στο “Στυλ διακόσμησης”

  1. Ο/Η kali λέει:

   Καλημέρα rdeco-φίλες μου, και Εύα.

   Ξέρετε πολλές φορές σκέφτομαι αν ταιριάζει το κρύσταλλο ή το γιαλί με την πορσελάνη δίπλα με επάργυρα ( που δεν χρησιμοποιώ αλλά λέω), κανένα πήλινο ζωγραφιστό λεπτό με διακριτικά σχέδια, υπάρχει δηλαδή κανόνας τι να ταιριάξουμε μεταξύ τους ανάλογα με το ύφος του σπιτιού? ή μονοτονία.

   Υ.Γ. καλά που υπάρχεις rdeco και βλέπουμε και ασχολούμαστε με όμορφα πράγματα,
   γιατί ως γνωστόν πλέον " τα ωραιότερα πράγματα δεν είναι πράγματα".

  2. Ο/Η Μαριάννα λέει:

   Καλημέρα,πραγματικά μας απενεχοποίησες με αυτά τα λόγια.Νοιώθω καθησυχασμένη ότι όλα θα πάνε καλά με το σπιτάκι μου φτάνει να βάλω την καρδιά μου και μόνο την καρδιά μου.Άφού είμαι ξεχωριστή, ξεχωριστό θα είναι και το σπίτι μου....Μαριάννας στάιλ...ωραίο ακούγεται....χιχιχι.

  3. Ο/Η eleni λέει:

   Αχ Ευα τι φανταστικη σαλονοτραπεζαρια ειναι αυτη?Ειναι απ τις λιγες φωτογραφιες που μ αρεσουν οπως εχουν κ θα μενα εκει με τα χιλια.Το λατρεψα!Τι στυλ ειναι?Μοντερνο-ρουστικ?Ειμαι κ εγω rdecogirl που περιμενω την γνωμη σου για το σπιτακι μου κ ελπιζω απ τα λιγα που σου λεω να καταλαβες το στυλ που μ αρεσει κ να μην σε μπερδεψα.Μια μοντερνα κουζινα πως μπορει να ακολουθησει το παραδειγμα της φωτογραφιας?ΚΑΛΗΜΕΡΙΟΥΔΙΑΑΑΑΑΑΑ απο μια μπερδεμενη rdecofun.

  4. Ο/Η Άννα λέει:

   Συγχαρητήρια Εύα! Μετά από τόσες μέρες στέρηση από το αγαπημενο μου Rdeco λόγω μη πρόσβασης στο ίντερνετ με αποζημίωσες με αυτό το...απογειωτικο post! Σου εύχομαι τη νέα χρονιά να περνάς υπέροχα και να postάρεις πάντα τόσο εμπνευσμένα!!!!!!! Καλή χρονιά σε όλους τους rdecofans!

  5. Ο/Η anna λέει:

   Φοβερό post! Mόλις διέλυσες όλες μου τις ενοχές περί διακοσμητικής σχιζοφρένειας!! Επιτέλους! ΖΗΤΩ η στυλιστική αποταμπελοποίηση!! Άαααμα πια!! Μα να μην ανήκω πουθενά τόσα χρόνια, τί διακοσμητικό άγχος κι αυτό! ουφ!!

  6. Ο/Η Florence Rogers λέει:

   Αχ πώς τα λες! Πολύ ωραίο post! Νομίζω θα βοηθήσει πολλούς να ξεκολλήσουν. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

  7. Ο/Η minakimina λέει:

   Decopsychiatrist! Katapliktiko Fourfourina! Kai eystoxo!
   Eyxaristoume Eua gia to endiaferon kai ta endiaferonta.

  8. Ο/Η 'Elena λέει:

   Καλημέρα ,
   νομίζω οτι πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο σε αυτή την σύγχυση που δημιουργήται σχετικά με το δικό μας σπιτικό-φωλίτσα , τα λεφτά , τα ηδη υπάρχοντα αντικείμενα , η έλλειψη χρόνου να ψάξουμε πράγματα και φυσικά το οτι συνήθως δεν είναι εφικτό να τα κουβαλήσουμε σπίτι μας να δούμε πως φαίνονται και έπειτα να επιστρέψουμε οτι δεν μας "κολλάει".Επίσης φανταζόμαστε κάποια πράγματα αλλα είναι δύσκολο να τα βρούμε, το πιο απλό εχω φάει ολη την τοπική αγορά για να βρω ενα χριστουγεννιάτικο ή εστω ενα απλό τραπεζομάντηλο για μεγάλη ροτόντα. Προσωπικά πάσχω απο ΔΣΣ, σου εχω στείλει το σπιτάκι μου και εχω ακολουθήσει πολλές συμβουλές σου , μόλις τελειώσει (σιγά σιγά) θα σας στείλω φώτο.
   Προς το παρόν θέλω πρώτα εσένα Ευα μου να σε ευχαριστήσω για το blog που εχεις δημιουργήσει , για την όρεξη που εχεις , τίς ιδέες και συμβουλές που τόσο απλόχερα μας δίνεις και φυσικά που κάνεις υπομονή διαβάζοντας πολλές φορές και βιώνοντας τις κρίσεις πανικού που κάποιες φορές παθαίνουμε. Όλο αυτό τον καιρό σε εχω συντροφιά όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που διαβάζουν και συμμετέχουν.
   Σας εύχομαι ολόψυχα σε εσάς και τις οικογένειες σας να περάσετε όμορφα τις άγιες αυτές ημέρες και να γεμίσουν τα σπιτικά σας με υγεία , χαρά και ευτυχία.
   Καλές γιορτές!

  9. Ο/Η fourfourina λέει:

   είσαι η decopsychiatrist μας!τέλος!ένα από τα σπιτάκια που έχεις στα χαρτιά σου είναι δικό μου και χαίρομαι....και ανυπομονώ!Σήμερα με πήγε μια θεία που μου παίρνει πάντα άσχετα δώρα, με πολλή αγάπη όμως, σε ένα υαλοπωλείο και όταν είδε ένα κομμάτι που λάτρεψα,το πήγε στο ταμείο. Και οι κουρτίνες μου που χρυσοπλήρωσα και έμοιαζαν από άλλο ανέκδοτο, λόγω αυτού του αντικειμένου ήρθαν κι αυτές και έδεσαν!!!Αν και δεν το πήρα για εκεί που το έβαλα, ήρθε και μάλλον θα μείνει!Να ήξερε πόσο το χάρηκα!Δεν ξέρω, μου άρεσε και σαν κίνηση...

  10. Ο/Η elena λέει:

   πολύ ξεκάθαρο το τοπίο για μένα μετά το σημερινό ποστ!!!
   σε ευχαριστούμε Εύα!

  11. Ο/Η Tina λέει:

   Αχ πώς τα λες! Πολύ ωραίο post! Νομίζω θα βοηθήσει πολλούς να ξεκολλήσουν. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

  12. Ο/Η Βικη Λ. λέει:

   Πολύ κατατοπιστικό post. Μου αρέσει όταν μας λες αυτά τα "χιλιοειπομένα" όπως τα χαρακτηρίζεις, που όμως όλοι τα ξεχνάμε και χρειαζόμαστε υπενθύμιση.

  13. Ο/Η daphnie λέει:

   "...και ανακαλύπτω τώρα, πως ότι αγορές είχα κάνει μέσα από την καρδιά μου, ήταν και οι πετυχημένες μου αγορές.
   ..."
   Αυτό είναι αλήθεια! Και στα ρούχα και παντού...

  14. Ο/Η Ιφιγένεια λέει:

   Συμφωνώ σε όλα αγαπημένη Εύα! Μου αρέσει ο τρόπος που τα λες και ειδικά σε αυτό τo post λάτρεψα τις φωτογραφίες. Σπίτια με προσωπικότητα! x : )

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *