μια παλιά βιβλιοθήκη..
1 Ιουνίου, 2010 by Rdeco
«Αγαπητή Εύα» και τα λοιπά πολύ καθημερινά πλέον λογάκια μου γράφει η αναγνώστρια Vilia που πολλές φορές έχει σχολιάσει εδώ στο Rdeco. Η αναγνώστρια Vilia έχει ένα πρόβλημα, που εγώ θα το μεταφράσω ως εσωτερική αναζήτηση περισσότερο και με γοητεύει αυτή η αναζήτηση, γιατί βλέπω πως ένα θέμα που για άλλον είναι απλό, για κάποιον άλλο γίνεται τροφή σκέψης. Διάβασε το γράμμα και θα καταλάβεις:
Αγαπητή Εύα, έχω πια γίνει τρελή φαν του blog σου κυρίως λόγω της συμπάθειας και κρυφής ζήλιας που τρέφω για ανθρώπους σαν εσένα που τα καταφέρνετε τόσο καλά με τη διακόσμηση, που κατεβάζετε ιδέες, που ξαναδίνετε ζωή σε πράγματα που οι υπόλοιποι θεωρούμε τελειωμένα!! Να είσαστε καλά που μας ομορφαίνετε τη ζωή!!! Σε ανύποπτο χρόνο σου είχα αναφέρει ένα επιπλάκι που έχω και δεν ξέρω τί να το κάνω..Προς το παρόν υπάρχει σχεδόν άχρηστο στο λέγόμενο «παιδικό» που προς το παρόν είναι μία αποθήκη… Πρόκειται για μία ξύλινη σκούρα ραφιέρα επιδαπέδια (με την ακριβή έννοια του όρου, ούτε ντουλαπάκι, ούτε συρταράκι, μόνο 6 ράφια) – κληρονομιά από ένα επαγγελματικό γραφείο, στο οποίο δεν έχω ιδέα σε τί χρησίμευε.. Το μήκος είναι 105εκ, το ύψος 130 εκ και το Βάθος μόλις 25 εκ. όπως καταλαβαίνεις τα ράφια είναι και κοντά (περίπου 22εκ ύψος το καθένα) και στενά (με 25 εκ ούτε παπούτσια δεν μπορώ να βάλω…) Και τί να την κάνω??Δε θέλω να την πετάξω αλλά αν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να την τρίψω και να τη βάψω μόνη μου (που αμφιβάλλω αν το πετύχω, δεν έχω ξανακάνει τίποτα χειροποίητο) να ξέρω τουλάχιστον ότι θα την αξιοποιήσω κάπως…Αν πρόκειται να πληρώσω για να μου τη μεταμορφώσουν, να ξέρω ότι δε θα πάει χαμένη…. Οι χώροι του σπιτιού μου οι οποίοι θα μπορούσαν να την χορέσουν είναι ο διάδρομος, το παιδικό (που είναι αποθήκη προς το παρόν όπως σου είπα) και οριακά η κουζίνα μου. Θα με ενδιέφερε να ακούσω τη γνώμη σου.
ΥΣ. Να τολμήσω να κάνω άλλη μία ερώτηση??Αντί για τραπέζι μέσης στο σαλόνι μου θέλω να βρω ένα από εκείνα τα τα δερμάτινα μακρόστενα σκαμπώ που είναι αρκούντως σταθερά για να λειτουργήσουν ως τραπέζι. Πώς σου φαίνεται??Πού θα βρω κάτι τέτοιο ή ποιός μπορεί να μου κατασκευάσει ένα??Μαραγκός??Ταπετσέρης???

Γλυκιά Vilia, έχω να πω πως επειδή δε ξέρω τι πρέπει να σε συμβουλέψω ακριβώς, γιατί δεν έχω ιδέα για το στυλ του σπιτιού σου, αλλά όλες οι φοβερές αυτές βιβλιοθήκες μάλλον είναι κομμάτια που φτιάχνονται και αλλάζουν. Το ύψος των 22εκ. είναι ένα ύψος πολύ καλό για λογοτεχνικά βιβλία ή κάποια αντικείμενα συλλογής. Δηλαδή φαντάζομαι πως σε αυτά τα ράφια θα μπορείς να δείξεις κάποια μικρά πραγματάκια που μαζεύεις ή ακόμα και τη συλλογή από τυχόν βότσαλα, βάζα με άμμο από κάθε παραλία που επισκέπτεσαι. Επίσης θα μπορούσε να γίνει μια εξαιρετική ραφιέρα για να τοποθετήσεις είδη ραπτικής μέσα σε παλιά κουτιά μεταλλικά και άλλα σκεύη. Πιστεύω πως ανάλογα με τη τελική χρήση θα μπορούσε ένας τεχνίτης που αναλαμβάνει τέτοιες εργασίες να σου προτείνει το κατάλληλο lifting. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να την αφήσεις κλασική καφέ και να βάλεις τα βιβλία σου, αλλά εδώ ας μη μιλήσουμε για την πεπατημένη.
Σου ετοίμασα που λες δύο λύσεις. Η μία είναι η δική μου πρόταση για απλή εργασία από εσένα. Η πιο απλή λύση είναι η βιβλιοθήκη με τη ντυμένη πλάτη. Πλάτη που της έχεις κολλήσει ταπετσαρία ή κάποιο χαρτί με τη μέθοδο decoupage. Οι επιλογές είναι όσα και τα σχέδια της ταπετσαρίας, άρα άπειρα. Πάρε και μια φωτογραφία:
photos via: the humble nest, pepper design
Φυσικά η μέθοδος decoupage δε σταματά μόνο στην εφαρμογή της στην πλάτη της βιβλιοθήκης, αλλά μπορεί να τη ντύσει και όλη με κόμικς, vintage χαρτιά αλληλογραφίας, ακόμα και δαντέλες. Σου έφτιαξα και μία ακόμα φωτογραφία για να δεις. Πέρα από αυτό σου έφερα και τον ειδικό στην επεξεργασία τέτοιων περιπτώσεων για να σου δώσει μια πιο επαγγελματική γνώμη. Πρόκειται για την Ifigenia από το Ifigenia’s home. Μπορείς να τη γνωρίσεις καλύτερα στη συνέντευξη που της πήρα για το ermoumag. Όπως βλέπεις αριστερά είναι μια σκέτη βιβλιοθήκη που απλώς ανανεώθηκε και της κρέμασαν και ένα ριντό, δίπλα μια ακόμα με ταπετσαρία στην πλάτη και δίπλα μια που της έγινε επεξεργασία decoupage σε όλη την επιφάνεια της. Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν όταν τις πατήσεις.
photos via: curbly, junk market style, centsational girl
το Ifigenia’s home σου προτείνει:
Αυτές οι παλιές βιβλιοθήκες μπορεί να μην είναι πολύ χρηστικές λόγω μικρής χωρητικότητας αλλά μπορούν να γίνουν αληθινά «κοσμήματα». Έχει μεγάλη σημασία σε πιο δωμάτιο θα μπει τελικά, διότι αυτό θα καθορίσει και την χρήση της. Αν μπει στην κουζίνα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να μπουν όλα τα όμορφα σκεύη, σε χρωματική ενότητα τοποθετημένα, και πίσω να μπει ένα πολύ ωραίο liberty ύφασμα ή ταπετσαρία (βλ. εικόνα 2). Αν μπει ύφασμα στην «πλάτη», θα μπορούσε να γίνει και καπιτονέ με όμορφα διαφορετικά κουμπάκια, για ακόμη πιο αγγλικό στυλ. Αυτό πάντα σε συνάρτηση με το υπόλοιπο στυλ της κουζίνας. Το δε ξύλο πολύ να μείνει στο φυσικό του χρώμα, αλλά θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή η αλλαγή αν αντικατασταθεί το αρχικό του χρώμα από μία γλυκιά απόχρωση και τεχνητή «παλαίωση» ή ντεκαπέ. Αν η βιβλιοθήκη μπει στο διάδρομο, μπορεί να έχει χρήση βιβλιοθήκης κανονικά, και θα πρέπει τότε σίγουρα να αλλάξει χρώμα έτσι ώστε να ενοποιηθεί με το χρώμα του τοίχου στο διάδρομο, για να μην «ξεπετάγεται» σαν όγκος και εμποδίζει «στο μάτι». Αν πάλι μπει στην κρεβατοκάμαρα, εκεί μπορούν να γίνουν θεαματικές αλλαγές. Μπορεί να μπει σε ένα σημείο που θα φαίνεται μπαίνοντας και αφού αλλάξει χρώμα σύμφωνα με την παλέτα χρωμάτων που επικρατεί στο δωμάτιο, να στολιστεί με εφαρμογή μεγάλου στένσιλ, συν την ταπετσαρία (ή το ύφασμα) στο εσωτερικό της, σε πιο vintage στυλ όμως σε αυτήν την περίπτωση, και να αποτελέσει έτσι ένα έπιπλο που θα «φιλοξενεί» κατά καιρούς και βιβλία ( τα πιο όμορφα) αλλά και διακοσμητικά, κοσμήματα καρφιτσωμένα, μέχρι και τα αγαπημένα σου παπούτσια σε περίοπτη θέση!
via marie claire idee


photo via apartment therapy
Ifigenia’s Home5, Monemvasias Koukaki-ATHENS tel: 210-9248619 cell: 6972-302611info@imataraga.net www.ifigeniashome.com
Όσο για το σκαμπό ή αλλιώς ταμπουρέ, φυσικά θα το βρεις σε καταστήματα επίπλων αλλά και σε καλούς ταπετσέρηδες. Δοκίμασε επίσης να βρεις κάποιο παλιό τραπεζάκι και να το κάνεις ταμπουρέ. Είναι πολύ φθηνότερο σαν κατασκευή.
Για ελάτε αναγνωστάκια του Rdeco, πείτε στη Vilia καμιά ιδέα.



14 Σχόλια »
Είναι πια γνωστη η τρελλα η δικη μου για τις βιβλιοθηκες… Λατρεια μεγαλη, μην το συζητας… Αν λοιπον ημουν στη θεση σου, θα την κρατουσα (εννοειται ως βιβλιοθηκη) και θα εκανα τα εξης:
→ 1 Ιουνίου 2010 στις 09:10α. Θα την πηγαινοεφερνα σε ολους τους χωρους του σπιτιου για να καταληξω που ταιριαζει καλυτερα σαν ογκος.
β. Θα διαλεγα χρωμα λουστρου ή πατινας (τρελαινομαι για πατινες, ειναι η αληθεια..)Προσωπικα, ανεξαρτητως χωρου, θα εβαφα μια τετοια βιβλιοθηκη σε εναν εκ των 2 ακολουθων χρωματισμων πατινας: (1)Ιβουαρ με χρυσο ή (2) Ιβουαρ με γαλαζοπρασινο. Αλλα οι συνδυασμοι που μπορεις να κανεις ειναι απειροι…
γ. Θα της εβαζα ενα φωτακι, ενα λαμπακι, κατι βρε αδερφε για να φωτισει… (ανοιγεις τρυπα στο καπακι ή στην πλατη ή πας στο ΙΚΕΑ και παιρνεις καποιο απο τα φωτιστικα βιβλιοθηκης)
δ. Αν το τελικο χρωμα σηκωνει θα εντυνα την πλατη με ταπετσαρία ή ντεκουπαζ, αρκει ομως να βγει κατι πολυ σικατο.
ε. Θα τοποθετουσα μεσα ολα τα περιποιημενα βιβλια μου (δερματοδετα κατα προτιμηση ή εστω με πολυ προσεγμενη ραχη), αλλα οριζοντια και αλλα καθετα, ωστε να μην βγαινει η αισθηση της βιβλιοθηκης του γραφειου, αλλα της βιβλιοθηκης του σαλονιου.
στ. Θα αγοραζα ή θα εφτιαχνα βιβλιοστατες-κοσμηματα (υπαρχουν μερικοι εξαιρετικοι!) και θα τους τοποθετουσα αναμεσα στα βιβλια
ζ. Τελος θα εβαζα εναν πινακα μακροστενο στην κορυφη, σε χρωματα εντελως αντιθετα (μιας και εχει υψος 1.30μ οπως λες) Τελικη πινελια, ενα φυτο που να απλωνει τα φυλλα του ελαφρως μπροστα στη βιβλιοθηκη.
Βεβαια ολα αυτα ειναι η δικη μου αποψη, η οποια μπορει να μην ταιριαζει καθολου στο στυλ του σπιτιου σου…Αλλα αν εχεις πολλα βιβλια, οπως εχω εγω, σιγουρα θα σου φανει χρησιμη….
Αγαπητή Vilia,
→ 1 Ιουνίου 2010 στις 10:39πριν κανένα μήνα τοποθέτησα ταπετσαρία στην πλάτη ενός «γιαγιαδίστικου» επίπλου που έχω στην κουζίνα και μ’αρέσει πολύ. Δεν την κόλλησα, απλά την στερέωσα στην πλάτη με κολλητική ταινία διπλής όψης, γιατί θέλω να την αλλάζω συχνά. Πιο γρήγορο lifting δεν έχω ξανακάνει, 5 λεπττά μαζί με το μέτρημα.
Για το δικό μου πενιχρό budget, το ΙΚΕΑ έχει επίσης πολύ όμορφα και χαρούμενα υφάσματα με το μέτρο τα οποία επίσης μπορεί να στερεώσεις με ταινία ή πινέζες αρκεί να τα τεντώσεις καλά.
Το blog είναι συνεχής πηγή έμπνευσης! Διαβάζοντας μάλιστα το σημερινό post θυμήθηκα και μία αντίστοιχη δική μου παλιά βιλβιοθήκη, η οποία χρησιμοποιείται μεν, αλλά ζητάει απεγνωσμένα μετατροπή και καλύτερη αξιοποίηση!
→ 1 Ιουνίου 2010 στις 10:41Ευχαριστώ για τις υπέροχες ιδέες!
Δεν το πιστεύω ότι η βιβλιοθηκούλα μου έγινε τόσο διάσημη!!Σας ευχαριστώ κορίτσια!!σας διάβασα προσεχτικά και έχω την αίσθηση ότι δεν μιλάτε για το δικό μου εγκαταλελειμένο έπιπλο που είναι ένα βήμα από τα σκουπίδια!!Μου την μεταμορφώσατε 100%-τουλάχιστον στο μυαλό μου!!Το πρόβλημά μου είναι ότι τα ράφια είναι τόσο κοντά που δεν χωράνει όρθια βιβλία (εκτός αν είναι τσέπης!)Ψάχνω όμορφα κουτιά αποθήκευσης στις σωστές διαστάσεις (και αυτό είναι δύσκολο να το βρω). Θα βάλω και καναδυό ξαπλωτά βιβλία, και κανένα διακοσμητικό και νομίζω ότι θα την έβαζα στο διάδρομο – βαμένη και με ταπετσαρία στην πλάτη εννοείται!!Και η ιδέα του φωτισμού μου άρεσε!!Και το κάδρο επάνω…Σκέφτομαι να της βάλω και έναν καθρέφτη και πολλές φώτος σε διάφορες απλές ΙΚΕΑ κορνίζες…
→ 1 Ιουνίου 2010 στις 10:53Σας ευχαριστώ!!Ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι να την «μελετήσω» για ακόμα μία φορά!
Μαργαρίτα, θα την έβαφες μόνη σου??
@ Vilia
Αγαπητη, χαιρομαι παρα πολύ που σου αρεσαν οι ιδεες!!!
Σκεφτηκα οτι αν τα βιβλια δε σου χωρανε ορθια, μπορεις να τα βαλεις εκτος απο οριζοντια και πλαγια… Κανει πολυ ωραιο εφε ενα βιβλιο πλαγιασμενο σε μια στοιβα με βιβλια τοποθετημενα οριζοντια (επιμελως ατημελητα..)
Τωρα οσο για τον καθρεφτη, εγω δεν θα τον εβαζα πανω στη βιβλιοθηκη, αλλα ακριβως απεναντι, για να δημιουργει την ψευδαισθηση της συμμετριας (σε αναλογο μεγεθος, εννοειται. Οχι κανενα καθρεφτακι 20χ20..)
→ 1 Ιουνίου 2010 στις 11:15Επειδη με ρωτησες αν θα την εβαφα μονη μου… Θα σου πω το εξης: Ναι, θα ηθελα παααρα πολυ να την βαψω μονη μου, αρκει να ειχα βρει στο ιντερνετ πριν ενα αρθρο σχετικο, ωστε να ξεκινησω ενημερωμενη… Υποθετω οτι χρειαζεται ασφαλως καποιο primer, πριν την βαφη… Επισης, δεν ξερω αν θα εκανα βαφη με ρολακι ή πινελο και οχι με πιστολι (αναλογα βεβαια το τελικο αποτελεσμα που θελεις). Αν εχεις χρονο, θεληση και υπομονη, ολα γινονται.. Διαβασε, ψαξε, δες, ρωτα και αποφασισε. Ψυχραιμια πανω απ’ ολα και σε λιγο θα δεις μια βιβλιοθηκη μεταμορφωμενη… Αν τελικα καταληξεις, στειλε μας φωτο πριν και μετα, να δουμε κι εμεις….
Καταπληκτικό το άρθρο αλλά και τα σχόλια!!! Έχω κι εγώ μια μικρή ραφιέρα που σκόπευα να την αφήσω στο πατρικό μου τώρα που θα μετακομίσω… τελικά θα έρθει και αυτή μαζί μου ανανεωμένη για να στολίσει την κρεββατοκάμαρα μου!!!
→ 1 Ιουνίου 2010 στις 14:27Ευχαριστώ για την έμπνευση…
γειά σας!!! μία άλλη ιδέα θα ήταν να έβαζες στο εξωτερικό της βιβλιοθήκης πολλές μεταξωτές κορδέλες πολύχρωμες σε διάφορα μεγέθη, απλά τις τεντώνεις και βάζεις πινέζες σε μέρος που να μην φαίνετε!!!αγαπητή φίλη σου εύχομαι όπως αποφασίσεις να κάνεις την βιβλιοθήκη σου πάνω από όλα να το διασκεδάσεις!!!!
→ 1 Ιουνίου 2010 στις 14:28hugs
Μου αρέσει απίστευτα η ιδέα της ταπετσαρίας στην πλάτη της βιβλιοθήκης! Πολύ ενδιαφέρον άρθρο και πολύ ωραίες ιδέες από τα σχόλια επίσης!!
→ 1 Ιουνίου 2010 στις 15:29παρα πολύ ωραίο άρθρο! Ηθελα να ρωτήσω αν ξέρετε που μπορεί κανείς να βρει αυτοκόλλητη ταπετσαρία γιατι έχω φάει τον κόσμο και αυτά που βρίσκω είναι σκέτο το χαρτι… ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
→ 8 Ιουνίου 2010 στις 17:27Λοιπόν, όσο πάει και συμπαθώ όλο και περισσότερο τις θαλασσί αποχρώσεις… Ταιριάζουν και με ανοιχτά ξύλα, αλλά και με πιο σκούρα, που τα κάνουν πιο ανάλαφρα…
→ 15 Οκτωβρίου 2010 στις 17:46Calliope εγω αυτο ηθελα να ρωτησω.Εχω μια συνθεση βιβλιοθηκη στο σαλονι για τηλεοραση,βιβλια,διακοσμητικα κ σκεφτομουν να βαλω κοκκινη ταπετσαρια για να φωτισει το σαλονι κ για να ταιριαξει με κουζινα καθως ειναι μπεζ με μπορντο.Το μπορντο φοβαμαι μην κανει μουντο τον χωρο.Θελω κατι πιο φωτεινο αλλα κ που να ταιριαζει.Και επειδη φοβαμαι να το ρισκαρω με την κολλα,σκεφτηκα κ εγω να βαλω ταινια διπλης οψεως.Πειτε καμμια ιδεα κοριτσια.RDECO μου πες μου τι χρωμα να βαλω?Το κοκκινο παει?Για το προβλημα που με απασχολει,σαλονι- κουζινα,σου εστειλα στο 5 δωματια ζητουν διακοσμηση,νομιζω,αλλα δεν ελαβα απαντηση.Θα προσπαθησω να στειλω κ φωτο,μπας κ σε κατατοπισω.Παντως το μονο σιγουρο ειναι πως δεν μπορω να αλλαξω την κουζινα καθως το σπιτι ειναι καινουργιο.Αυτα.Σε παρακαλω δωσε μου καμια ιδεα.Κ εσεις κοριτσια,αν θελετε.Φιλακια
→ 29 Ιανουαρίου 2011 στις 12:32@Eleni: Μια και ζητάς τη γνώμη και των rdecofans, παίρνω το θάρρος να σου απαντήσω. Το κόκκινο είναι ένα χρώμα λίγο περίεργο λόγω της έντασής του, και έχει άπειρες αποχρώσεις. Νομίζω πως θα βοηθούσε τη ροή του χρώματος σε σχέση με την μπορντώ κουζίνα σου που θέλεις να πετύχεις, αλλά πρόσεξε να μην πορτοκαλίζει, αλλά να είναι λίγο «σκοτωμένο» (όχι όμως τόσο σκούρο όσο το μπορντώ). Η γνώμη μου πάντως είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις αν σου ταιριάζει η συγκεκριμένη απόχρωση, είναι να πάρεις ένα μικρό κομματάκι της ταπετσαρίας και να το δεις στο σπίτι σου. Πολλές φορές αποχρώσεις που είναι κοντινές αλλά φαινομενικά «αταίριαστες» μας εκπλήσουν θετικά με το αποτέλεσμα (κάτι τέτοιο έχει συμβεί με δύο διαφορετικές αποχρώσεις του σομόν που έχω στο σαλόνι και στη κουζίνα. Αν τις βάλεις δίπλα-δίπλα δεν πολυπάνε, αλλά τελικά βοηθάει και ο φωτισμός και όλοι μου λένε πως το αποτέλεσμα είναι υπέροχο). Τέλος, θα σου πρότεινα να βάψεις τη βιβλιθήκη σου κάτι ανοιχτόχρωμο, λευκό ή μπεζ που το έχεις και στην κουζίνα. Αν είναι σκούρο καφέ το έπιπλο δε θα μου άρεσε και πολύ η κόκκινη ταπετσαρία, μου κάνει λίγο βαρύ, αλλά πάλι εξαρτάται κι από το ύφος του σπιτιού σου. Μια πιο ανάλαφρη ιδέα θα ήταν να βάλεις ταπετσαρία με σχέδια, που να έχει μέσα κόκκινο αλλά να σπάει κάπως με λευκό και λίγο μπλέ ίσως. Sorry για το τεράστιο σχόλιο, ελπίζω λιγάκι να βοήθησα.
→ 29 Ιανουαρίου 2011 στις 16:13ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ.Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΗ Κ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΚΑΤΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ.
→ 30 Ιανουαρίου 2011 στις 00:39@eleni: η ταπετσαρία θα ήταν μια λύση καθώς και κάποιος πίνακας. Φυσικά θα έλεγα ναι και σε κάποια πιο σκούρα χρώματα για να σπάσεις το μπεζ-κόκκινο. Εάν διαλέξεις μια ταπετσαρία με βάση εκρού και καφέ σχήματα θα τονίσεις το κόκκινο, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο αυτό που λέω. Αν θέλεις στείλε e-mail με φωτό.
→ 31 Ιανουαρίου 2011 στις 18:38ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ RDECO ΜΟΥ.Κ ΕΓΩ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ,( ΜΙΑΣ Κ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ Κ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΦΕ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ Κ ΜΠΕΖ ΚΑΝΑΠΕ)ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΦΕ ΣΚΟΥΡΟ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΚΡΙ,ΤΟ ΛΕΥΚΟ Κ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ Κ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΓΝΩΜΕΣ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.ΘΕΛΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ Κ ΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΣΤΕΡΝΟ ΜΟΥ RDECO ΝΑ Σ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ.ΕΥΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ Κ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑ ΣΑΛΑΤΑ.ΑΔΗΜΟΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑ
→ 3 Φεβρουαρίου 2011 στις 15:23