στο τσιμέντο στα πλακάκια..

Σήμερα θα σου δείξω μόνο τσιμεντοπλακάκια δίχρωμα, ρετρό σε κουζίνες, μπάνια, σαλόνια και τα λοιπά, που όταν τα βλέπω σαλτάρω τρελαίνομαι. Ξεκινάω που λες με μια κουζίνα, τι κουζίνα είναι αυτή, να την έχεις σε μια Γαλλική εξοχή και να κάνεις Γαλλικές σφολιάτες ενώ πίνεις κόκκινο κρασί και μάλλον πολύ σινεμά έχω δει στη ζωή μου. Αλλά η κουζίνα εν πάση περιπτώσει είναι άπαιχτη και γι\’ αυτό την έβαλα και Παρασκευή, να την έχεις όλο το Σαββατοκύριακο να τη χαζεύεις.

Εκτός αυτού θέλω σήμερα να δούμε πως φτιάχνονται αυτά τα πλακάκια γιατί είναι αλήθεια ότι εδώ στο Rdeco έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, οπότε αυτή η εγκυκλοπαιδική γνώση είναι όσο να πεις, απαραίτητη. Σου δίνω ένα βίντεο να πάρεις μια ιδέα και θα σου δώσω και το link να δεις και άλλα, πάντα σχετικά με τη κατασκευή τους. Άλλωστε τα πιο ωραία λαϊκά σε σπίτια με μωσαϊκά, στο τσιμέντο στα πλακάκια, δε νομίζω ότι ήταν τυχαία τραγούδια.

rdeco_floor mosaic tiles

Φωτογραφίες από το Elle Deco

Όπως αντιλαμβάνεσαι είναι συνηθισμένο να ταιριάζουν τα τσιμεντοπλακάκια με τα subway tiles (πλακάκια μετρό) εκεί στο εξωτερικό και τελικά ναι, βγαίνει ένας αληθινά ρετρό συνδυασμός. Βέβαια πακέτο πάνε τα λευκά ντουλάπια και οι αυτές τις τεράστιες κουζίνες με τα γιγαντιαία κουμπιά.

Τα πλακάκια αυτά είναι γνωστά στην Ελλάδα, αλλά εξίσου πολύ γνωστά στην Ισπανία (aka Gaudi), στην Πορτογαλία, στην Κούβα, στο Μαρόκο και γενικά κυρίως στην Ευρώπη. Η εγκαυστική μέθοδος, γνωστή από την αρχαία Ελλάδα, ήταν η πρώτη μάλλον που χρησιμοποιήθηκε, πάνω σε πηλό έως να περάσουν στη χρήση τσιμέντου. Ο Mario Arturo Hernandez Navaro έχει γράψει τέσσερα βιβλία για τα πλακάκια αυτά και σε αυτό το link θα διαβάσεις γενικά την ιστορία τους και εδώ θα δεις ωραιότατα σκαριφήματα από τα σχέδια τους. Στη χώρα μας υπάρχουν αρκετά καταστήματα, γνωστός ο Τσουκαλάς στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Damask και άλλοι.

rdeco_kitchen_floorvia citysage

Άλλα βίντεο εδώ και άσε με να φύγω, γιατί είναι Παρασκευή και θέλω να πάω βόλτες. Φιλιά πολλά, αύριο έχει design BBQ ιδέες, μπας και ψηθείς να ψήσεις τίποτα.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close